Waarom shutters trendy zijn - Artikelpost

Waarom shutters trendy zijn

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 172 | Aantal woorden: 1142 | Datum: | 0 commentaar

Meer sfeer in uw woning met Shutters

De dagen worden korter en de nachten worden langer. We gaan van buiten naar binnen. Voor veel mensen is de herfst hét moment van het jaar om van raamdecoratie te wisselen. Maar wat is de nieuwste trend? Shutters zijn dé trend van het moment. Ze zijn niet sfeervol en geven iedere ruimte een warme en luxe uitstraling. In Nederland zijn er verschillende shutters frabrikanten. Maar wat zijn shutters?

Shutters als raamdecoratie

Steeds vaker zie je shutters in lifestyle magazines in op home make-over. Shutters kun je het best vergelijken met jaloezieën. Beide bevatten namelijk lamellen die met elkaar verbonden zijn. Door de lamellen te openen of te sluiten, regel je de lichtinval en zicht naar binnen en naar buiten. Shutters zijn echter van een hoger kwaliteit. Ze bevatten namelijk geen losse onderdelen, denk hierbij aan een koordje. Daarnaast is het materiaal van shutters ook van een hogere kwaliteit en zijn er meer design opties.

Shutters wit schuifpui

Materiaal shutters

Het materiaal is een belangrijke component van shutters. Het bepaald namelijk het design. Shutters worden van drie verschillende materialen gemaakt; namelijk kunststof, hout en aluminium. Iedere materiaal heeft bepaalde eigenschappen, die de design mogelijkheden en toepassing bepalen. Hieronder gaan wij daar iets dieper op in.

Shutters van kunststof

Shutters van kunststof zijn er in verschillende vormen. Zo bestaan er shutters die volledig van kunststof zijn. Deze zijn hol van binnen en zijn niet erg stabiel. Daarnaast heb je kunststof shutters met een kern van aluminium. De combinatie van aluminium en kunststof maakt deze shutters sterk en stevig. Vanwege de kunststof zijn deze shutters geschikt voor vochtige ruimtes zowel binnen als buitenshuis. Het design is vanwege het kunststof zijn deze shutters niet voor alle raamvormen geschikt.

Shutters van kunststof wit

Shutters van hout

Shutters van hout zijn de meest luxueuze shutters. Ze worden van verschillende namaak of echt hout gemaakt. Hierbij kun je denken aan MDF voor de goedkopere varianten of hardhout (echt hout) voor de luxe varianten. De meest voorkomende hardhoutsoort voor luxe shutters zijn Lindehout, Paulownia of Cedar. Hardhoutsoorten die je in verschillende vormen kunt bewerken. Houten shutters zijn daarom voor vrijwel alle raamvormen geschikt.

Shutters van hout zwart

Shutters van aluminium

Aluminium shutters, worden zoals de naam al zegt van aluminium gemaakt. Deze shutters hebben een robuuste uitstraling en geven een ruimte een industriële look. Ze zijn wat zwaarder dan shutters van hout of kunststof, en zijn vanwege het aluminium niet voor alle raamvormen geschikt. Aluminium shutters zijn voor zowel binnen als buiten geschikt. Je hebt ze in verschillende kleuren zoals bijvoorbeeld hout look.

Shutters van aluminium

Design opties shutters

Ga je shutters bestellen? Dan is het belangrijk om je eerst naar de design opties te kijken. Shutters worden namelijk altijd op maat gemaakt en dus geheel naar eigen wens te ontwerpen. Zo heb je vaak de keuze uit verschillende kleuren en materialen. Hierbij kun je denken aan shutters met een zichtbare houtnerf of juist strak in het zwart. Heb je een vierkante, ronde of ovaal raam? Afhankelijk van het gekozen materiaal, worden de shutters op maat gemaakt zodat ze perfect bij je raam passen. Laat je voor je shutters gaat bestellen informeren door een specialist.
Over de Auteur

Hermana is gek op home styling. Ze schrijft daar dan ook graag over.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo