Wanneer is handgemaakt beter dan massaproductie? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wanneer is handgemaakt beter dan massaproductie?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 170 | Aantal woorden: 631 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig is massaproductie de standaard in de wereld van productie. Het is efficiënt, waardoor de kosten gedrukt kunnen worden. Elk product is identiek en voldoet aan de kwaliteitseisen waardoor elk consument dezelfde kwaliteit krijgt. Maar toch is er een bepaalde voorliefde voor handgemaakte producten. Wanneer is het nou echt beter om handgemaakte producten te kopen?

De ‘liefde’ uitgelegd

In een artikel van Journal of Marketing die in 2015 is gepubliceerd blijkt dat de liefde voor handgemaakte producten vooral versterkt bij cadeaus die je aan een dierbare wilt geven. Bij vage kennissen gaat dit verhaal niet op. Je ontvangt toch liever een foto met je dierbaren op de foto dan een willekeurig schilderij uit een supermarkt? Er wordt moeite voor het cadeau gedaan en het cadeau is dan een soort ‘uniek’. Kortom, met de hand gemaakt schijnt dus met liefde gemaakt te zijn voor de consument als het gaat om cadeaus voor naasten.

Juwelen

In ditzelfde onderzoek van Fuchs, Schreier en Van Osselaer blijkt dat mensen 17% meer zouden betalen voor sieraden die handgemaakt zijn vergeleken met sieraden die machinaal vervaardigd zijn. Dit geldt ook als de machinale manier niet genoemd wordt. Er kan niet geconcludeerd worden dat het voor luxe goederen telt, maar het is wel een opstapje die kant op. Dus wil je een leuk cadeautje voor een naaste halen? Koop een handgemaakt juweel voor diegene!

Bedden

“Het geluk komt in de slaap” zegt men wel eens. En dat geldt zeker bij bedden. Maar dat hoeft zeker niet als je direct een goed bed uitkiest. Vaak is een handgemaakt bed veel beter voor het lichaam en de nachtrust dan een bed die uit de massaproductie komt. Een voorbeeld hiervan zijn Schramm bedden. Deze bedden worden op ambachtelijk wijze geproduceerd waar vakmanschap en bekwaamheid centraal staan. De bedden worden afgestemd op de persoon door te kijken naar gewicht en de lichaamsbouw. 
Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Slaaphof.nl!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[261 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo