Warmte en Romantiek met een Afvoerloze Gashaard - Artikelpost

Warmte en Romantiek met een Afvoerloze Gashaard

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 966 | Aantal woorden: 620 | Datum: | 0 commentaar

Vroeger hadden vele huizen een openhaard die de kamer opwarmde en een gezellige en romantische sfeer met zich mee bracht. Ik kan het me nog goed voorstellen hoe erg ik daarvan genoot. Maar tegenwoordig hebben we de vloerverwarming of de kachel die we in de winterdagen wat hoger aanzetten zodat we dezelfde warmte in ons huis krijgen. Ondanks de warmte en de romantische sfeer van zo’n openhaard zaten er ook wel nadelen aan. Denk maar aan het as dat je weg moet halen, of de schoorsteen die jaarlijks geveegd moest worden en extra kosten bezorgde. Maar dat is nu niet meer nodig! Met een afvoerloze gashaard kan je datzelfde idee op een prachtige manier nabootsen. Je zal ze vast en zeker wel in de winkels gezien hebben, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen ervan? Lees dan dit artikel!

Het vermogen
Afvoerloze gashaarden dienen perfect als vervanging van de verwarming! Het rendement van de haard is 99.9% wat betekent dat het bijna geen warmte zal verliezen.Ook de kosten liggen laag. Het zal tussen de 10 en 15 cent per uur bedragen. Natuurlijk verschild dit per energieleverancier.

Bediening van de haard
Je kunt kiezen uit een handbediening, afstandsbediening, een hand of automatische ontsteking en een variabele regeling van de gasvlam. Het is in de meeste gevallen mogelijk de apparatuur zo weg te werken dat je het niet meer ziet.

Geen extra hout kopen
Bij de openhaard moest je alsmaar opnieuw hout kopen zodat het vuur en de warmte zullen blijven. Bij de gas openhaard is dat niet langer meer nodig! En dat zal behoorlijk wat gaan besparen.

De gashaard heeft geen schoorsteen of afvoerkanaal nodig voordat hij zal werken

Je hoeft geen schoorsteenveger te regelen en denk eens aan de extra kosten die je daarmee maakt!

Geen afvoerkanaal
De afvoerloze gashaard verbrand het gas schoon en optimaal. Anders vertaald wil dit zeggen dat er zo weinig afvalstoffen vrijkomen dat deze niet schadelijk zullen zijn. Je kan dit zeer goed vergelijken met het gasfornuis in de keuken. Deze heeft net als bij de gashaard ook geen afvoerkanaal nodig.

Wat er met de verbrandingsgassen gebeurt
De verbrandingsgassen worden door een katalysator naar de bovenkant van de haard geleid. Hierna worden de gemaakte gassen omgezet in schone lucht.

Beveiliging
De openhaarden zijn uitgerust met twee soorten beveiligingen. De eerste is dat de haard en gastoevoer zal blokkeren als er een storing zou optreden. Het zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat hij automatisch uitschakeld als het zuurstofniveau onder een bepaald niveau zakt. Iedere haard word getest zodat er zeker vanuit gegaan mag worden dat het aan zijn certifigaat voldoet.

Het installeren van de gashaard
De installatie kan gedaan worden zonder ook maar ervoor iets te moeten wegbreken of ingewikkelde verbouwingen te moeten verrichten.

Verschil Bio-ethanol en gashaard
De haarden die werken op bio-ethanol zijn bedoeld voor sfeer in de woonkamer en niet om de ruimte op te warmen. Het reservoir van deze haard moet ook regelmatig bijgevuld worden. Als je de haard veel vaker wil gebruiken en tegelijkertijd meer warmte wil is een afvoerloze gashaard een mooie optie.

Meer informatie over de ventless gas fireplace

Over de Auteur

Skyrocket schrijft al artikelen op het web zolang hij het zich kan herinneren. Hij specialiseerd zich niet alleen in gezondheid en design, maar je kan ook zijn nieuwste website bekijken waarop de beste gas fireplace repair tips en ventless gas logs te vinden zijn!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Blumfeldt Andora Flame Gaskachel - Gashaard - Vuurgloed Tot 3,4Kw - Zwart
Blumfeldt Andora Flame Gaskachel - Gashaard - Vuurgloed Tot 3,4Kw - Zwart

€ 169,99
Toon product

8 delige - keramiek - keramisch - houtset - sfeerhaard - gashaard - nephout
8 delige - keramiek - keramisch - houtset - sfeerhaard - gashaard - nephout

€ 59,99
Toon product

prachtig gloei effect voor uw bio ethanolhaard of gashaard | GLOW FLAME EFFECT -  GLOEI EFFECT| grote verpakking van 5 gram!
prachtig gloei effect voor uw bio ethanolhaard of gashaard | GLOW FLAME EFFECT - GLOEI EFFECT| grote verpakking van 5 gram!

€ 21,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo