Wat is de beste stoomgenerator voor jou? - Artikelpost

Wat is de beste stoomgenerator voor jou?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 105 | Aantal woorden: 581 | Datum: | 0 commentaar

Wat is de beste stoomgenerator voor jou?

Als je kiest voor een stoomgenerator dan weet je dat goede prestaties kunt verwachten van het apparaat. Met zijn superieure kracht kun je er aanzienlijk meer wasgoed mee verwerken dan een normaal strijkijzer. Toch zijn er grote verschillen tussen de verschillende merken en modellen stoomgenerator. Hoe kies je het model en het merk dat het beste bij je past? De sleutel zit hem in de juiste vragen stellen. Wat vind je belangrijk? Hoe ga je het gebruiken? En hoeveel geld ben je bereid daarvoor te betalen?

Goede merken voor een stoomgenerator

Er is een aantal merken stoomgenerator die bekend zijn, maar er zijn ook minder bekende merken. Bekende merken die goede prestaties leveren zijn bijvoorbeeld Tefal, Philips en Braun. Alle drie deze merken produceren goede stoomgeneratoren. Tefal zit meer in de lage tot middencategorie qua prijsklasse. Braun vertegenwoordigt voornamelijk de middencategorie, met enkele uitschieters omhoog. Het Nederlandse Philips zet breed in met enkele stoomgeneratoren in relatief lage prijsklassen, veel in het middensegment, en enkele modellen in de hogere categorie. Naast deze merken zijn er ook merken als het Zwitserse Laurastar. Dit merk levert absolute topkwaliteit, maar daar hangt ook een prijskaartje aan.

De prijs bepaalt de mogelijkheden

Over het algemeen kun je stellen dat hoe meer geld je uitgeeft, hoe meer opties je daarvoor terugkrijgt. Dit geldt niet voor alle merken en modellen, en we houden dan geen rekening met aanbiedingen, maar in het algemeen klopt het. Een simpele stoomgenerator is niet erg duur, maar die doet zijn strijkwerk en dat is het. Wanneer je wat meer geld uitgeeft zul je zien dat je ineens niet meer zelf de temperatuur- en stoomkeuze hoeft in te stellen. Of dat een ontkalkingsprogramma ineens automatisch gaat, in plaats van handmatig. Dit zijn de mogelijkheden die je zult aantreffen als je in de hogere categorieën gaat kijken.

Water en stoom

Het waterreservoir is een belangrijke factor voor de stoomgenerator. Aangezien deze niet op het strijkijzer is bevestigd zoals bij een stoomstrijkijzer, maar aan de strijkplank vast zit, heeft deze een grote inhoud. Door deze grote inhoud kun je veel wasgoed effectief strijken. De inhoud van dit reservoir verschilt per model, dus kijk daar goed naar. De kracht van stoomgeneratoren loopt ook uiteen. De kracht wordt gemeten in de hoeveelheid stoom per gram per minuut. Hierbij wordt verschil gemaakt tussen de continue hoeveel stoom per gram per minuut en de hoeveel stoom per minuut bij de extra stoomstoot.

Je kunt het zo gek maken als je wilt

De prijzen van stoomgeneratoren lopen flink uiteen. De absolute topproducten, zoals die van Laurastar, zijn voor velen een brug te ver omdat ze niet een dergelijk bedrag willen uitgeven aan een stoomgenerator. Maar onder de meeste modellen kun je aardig zien wat het kost om bepaalde functies op het apparaat te hebben. Kies dus de functies die jij belangrijk vindt en kies daar je stoomgenerator op uit. Kijk wel met een realistische blik, want iedere optie extra verhoogt je prijs. Bedenk ook nog even dat je voor de stoomgeneratoren een grotere strijkplank nodig hebt.Over de Auteur

Strijkijzerkopen.nu is de expert op het gebied van (stoom)strijkijzers en stoomgeneratoren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo