Wat is de vloerafwerking voor moderne interieurs? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat is de vloerafwerking voor moderne interieurs?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 355 | Aantal woorden: 496 | Datum: | 0 commentaar

Bekijk eens een vloer in een winkel
U komt ze zelf vast ook wel eens tegen, in winkels of op kantoor, een prachtige glanzende harde vloer waar, als je er met schoenen met rubberen zolen overeen loopt, een scherp gepiep uit voort komt.  Het lijkt op beton, maar het ziet er veel dichter uit wat betreft oppervlaktestructuur. Ze zijn een beetje spiegelend. Negen van de tien keer zijn dit gietvloeren oftewel 'kunststofgebonden' vloeren van een paar millimeter dik. Vooral in winkels hebben dit type vloeren de laatste 20 jaar een enorme opmars gemaakt. Uiteraard komt dit niet alleen door het uiterlijk of de diverse trends in interieurdesign, maar ook omdat dit soort type gewoon heel handig zijn schoon te houden. Blijkbaar zijn er ook nog andere voordelen aan dit type afwerkingen verbonden. Gietvloeren zijn in feite te onderscheiden in twee typen; de epoxy gietvloer en de polyurethaan gietvloer. Die eerste werd vroeger al veel vaker gebruikt in fabrieken en andere industriële ruimten waar een sterke en vloeistofbestendige vloer (olie, vetten) noodzakelijk was. Epoxy wordt gebruikt in de scheepsbouw (rompen) en in de vliegtuigbouw voor de vervaardiging van composieten zoals vleugels. En ooit heeft iemand bedacht dat dit goedje ook prima op vloeren is aan te brengen. Inmiddels bestaat ook binnen het segment van de epoxy vloeren een reeks van afgeleide typen. Zo bestaat er zelfs een anti-statische epoxyvloer die statische elektriciteit afvoert naar vaste punten in de vloer. Dat kan zeer handig zijn in industrieën of in de gezondheidszorg waar gewerkt wordt met gevoelige apparatuur.    

Een PU gietvloer voor in huis
Naast de epoxy gietvloeren wordt voor particulieren en winkels gebruik gemaakt van zogenaamde polyurethaan producten. Polyurethaan is een polymeer die door zijn molecuulstructuur zowel stijf, hard als flexibel is. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in houtlijm of in polyurethaanschuim en in autolakken. Een gietvloer van polyurethaan heeft een aantal voordelen, het is meerdere kleuren toepasbaar en het is dus wat buigzamer dan epoxy. Beschadigingen in PU gietvloeren kunnen gemakkelijker worden verholpen en PU-gietvloeren bestaan ook in de zogenaamde 'alifatische' versie worden geleverd waardoor verkleuring onder invloed van UV-licht minder snel optreedt. Zou u een PU-gietvloer in huis willen aanbrengen en waarom dan? Buiten het feit dat dit soort producten uiteraard wat duurder zijn dan laten we zeggen een laminaatje of houten vloerdelen, hebben PU-gietvloeren twee voordelen: ze zijn zeer eenvoudig te onderhouden en ze zijn vloeistofdicht uit te voeren. Dus die wijnvlekken zijn heel makkelijk te verwijderen en u kunt er ook gewoon een badkamer mee afwerken. Trouwens, de meeste mensen kiezen voor dit type vloeren op basis van puur esthetische redenen.

Over de Auteur

De schrijver van dit artikel is verbonden aan Gietvloer Italia, een leverancier en applicateur die zich heeft gespecialiseerd in design gietvloeren. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[120 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[113 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo