Wat is een Belakos Rustico pvc vloer? - Artikelpost

Wat is een Belakos Rustico pvc vloer?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 191 | Aantal woorden: 817 | Datum: | 0 commentaar

 

Een visgraatvloer neemt steeds meer toe in populariteit en dat is niet voor niets. Een visgraatpatroon heeft nu eenmaal een zeer luxe uitstraling en geeft een ruimtelijk effect aan de kamer of andere ruimte waarin deze vloer is geplaatst. Maar een visgraatvloer is ook prijzig, alleen al het leggen van een visgraatvloer is al zeer intensief. Tenzij je kiest voor een visgraatvloer van pvc, dan wordt het ineens veel aantrekkelijker om voor een visgraatvloer te kiezen.

Echt hout of pvc

Misschien heb je nog bedenkingen omdat je voorkeur uitgaat naar echt hout, maar wat nu als de visgraatvloer bijna niet van echt hout te onderscheiden is? Deze realistische houtlook kun je bereiken als je kiest voor een <a href=”https://www.laminaatallin.nl/pvc-vloeren/belakos/rustico-visgraat”>Belakos Rustico visgraat pvc-vloer</a>. Je hebt dan wel de gemakken van een pvc-vloer maar wel de uitstraling van een houten vloer.

Een vloer met een luxe uitstraling

 Een Belakos<a href=”https://www.laminaatalllin.nl/pvc-vloeren”>pvc-vloer</a> is een hoogwaardige pvc-vloer. Deze vloer ziet er door het innovatieve productieproces er zeer natuurgetrouw uit, zodat hij bijna niet te onderscheiden is van een vloer van natuurlijk hout. Dit komt ten goede van het visgraatpatroon. Ondanks dat het materiaal pvc is, heeft de Belaskos Rustico vloer wel die luxe uitstraling van echt hout. Doordat het pvc-materiaal zoveel voordelen heeft ten opzichte van echt hout, is de Rustico vloer een uitstekende keuze als de voorkeur uitgaat naar een vloer met een visgraatpatroon.

De ruime keuze in vloeren

De Rustico visgraat vloer van Belakos is er in verschillende uitvoeringen en dessins. Er zijn zes kleuren, waardoor er voor iedere stijl en iedere ruimte wel een bijpassende visgraatvloer te vinden is. Daarnaast is de Rustico vloer er ook nog in twee formaten, namelijk de visgraat versie, maar ook een versie met lange lengte planken. Bij de visgraatversie kun je ook nog kiezen om een speciale bies te plaatsen, dit geeft het visgraatpatroon net weer even die extra uitstraling. Mede door de bies kan er een fraai ogende scheiding worden aangebracht tussen het visgraatpatroon en bijvoorbeeld de rand van de ruimte of om een speels effect te bereiken in het visgraatverband.

Wat maakt een pvc-vloer zo aantrekkelijk

 De Belakos Rustico vloer is een pvc-vloer en dat betekent dat je behalve een schitterende uitstraling ook nog eens de vele voordelen van het pvc hebt. De pvc-vloeren van dit merk zijn namelijk waterbestendig, maar ook vuilafstotend en slijtvast. Ook kun je op deze vloer gewoon je hakken aanhouden, pvc is nu eenmaal veel minder kwetsbaar dan echt hout. Behalve dat hij tegen een stootje kan, is de vloer ook nog eens geluidsabsorberend. Het geluid wat je hoort, is heel zacht. De Belakos Rustico vloer is tevens een hele duurzame vloer die volledig voldoet aan de strenge gezondheidsnormen en milieunormen van de Europese Unie. Iedere pvc-vloer van Belakos heeft het A+ label en ook de E1-norm voor de VOC-uitstoot.

De uitstraling van een natuurproduct en de voordelen van pvc

Doordat de Rustico vloer met zijn superscherpe prints de ‘look & feel’ van een echte houten vloer heeft, zorgt de vloer voor een warme uitstraling, net zoals bij een echt natuurproduct zoals hout. Ook het onderhoud van de vloer is eenvoudig. Door de toplaag van polyurethaan is de vloer niet alleen watervast, maar ook vuilafstotend. Af en toe dweilen en stofzuigen is meestal voldoende. Het is ook een ideale vloer voor mensen die last hebben van een allergie. De vloer is ook niet echt gevoelig voor krassen en zeer slijtvast.

Het leggen van de Belakos Rustico vloer

Het leggen van de Belakos Rustico visgraatvloer is ook een stuk eenvoudiger dan bij een houten vloer. Het is wel belangrijk dat de luchtvochtigheidsgraad bij het leggen niet hoger is dan 70% en de ideale legtemperatuur is rond de 18 graden Celsius. Als de temperaturen of de luchtvochtigheid te hoog zijn tijdens het leggen, zorgt dit voor een moeilijke verwerking en een slechte binding van de lijm. Ook een egale vloer en/of ondervloer is belangrijk.Over de Auteur

Als interieurontwerper schrijf ik graag over alles wat te maken heeft met interieurstyling.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo