Wat is EPDM dakbedekking? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat is EPDM dakbedekking?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 303 | Aantal woorden: 650 | Datum: | 0 commentaar

EPDM dakbedekking is een extreem duurzaam dakmembraan van synthetische rubber (ethyleen propyleen dieen terpolymeer) dat veel wordt gebruikt bij lage gebouwen in Nederland en wereldwijd. De twee belangrijkste ingrediënten, ethyleen en propyleen, zijn afgeleid van olie en aardgas. EPDM is verkrijgbaar in zowel zwart als wit en wordt verkocht in een breed scala aan breedten, van 2 tot 15 meter en in twee diktes. EPDM kan worden geïnstalleerd, hetzij volledig aangehecht of mechanisch bevestigd, waarbij de naden van de dakbedekking worden afgedicht met vloeibare lijm of speciaal samengestelde tape.

EPDM dakbedekking wordt continu verbeterd

EPDM dakbedekking formules zijn de afgelopen 40 jaar relatief constant gebleven, EPDM dakbedekking dat die in de jaren zeventig is geïnstalleerd presteert nog steeds goed. Toch blijven EPDM-fabrikanten vasthouden aan voortdurende productinnovaties. In antwoord op technologische vooruitgang, membraanonderzoek en vragen van dakdekkers voor meer ergonomische producten, blijven EPDM producten evolueren om aan de eisen van de industrie te voldoen.

Innovatieve naden van EPDM dakbedekking

De innovatie van naadbanden in de jaren tachtig om vloeibare kleefstoffen te vervangen, heeft geresulteerd in betere betrouwbaarheid van de afwerking van dakbedekkingen, grotere productiviteit voor de dakdekker en betere prestaties voor de EPDM dakbedekking en de gebruiker van het gebouw. Zelfklevende componenten (componenten die in de fabriek aangebracht plakband hebben) hebben een verhoogde kwaliteit van het daksysteem, vooral op meer problematische gebieden.

Betere installatie EPDM dakbedekking

De installatie-apparatuur is ook geëvolueerd. Ergonomische innovaties hebben de vermoeidheid van de dakdekkers verminderd en de installatie en prestaties van het EPDM dakbedekking verbeterd.

Goede garantie EPDM dakbedekking op basis van ervaring

EPDM dakbedekking herdefinieert de dakbedekkingsindustrie en de verwachtingen van architecten, dakdekkers en eigenaars van gebouwen. Dertig jaar durende garanties op basis van historische prestaties zijn nu beschikbaar. Dit is de enige prestatiegarantie op lange termijn in de dakbedekkingsindustrie. EPDM dakbedekking heeft een garantiedekking voor lekke banden, hagel- en windsnelheden tot 100 mph omvatten.

Witte EPDM dakbedekking nog milieuvriendelijker

Witte EPDM dakbedekking combineert de hoge prestatienormen van traditioneel EPDM met een sterk reflecterend, milieuvriendelijk oppervlak dat is ontworpen om energiekosten te besparen. Naast de oliën en de polymeren die worden gebruikt om een ​​EPDM-membraan te maken, wordt een ander ingrediënt aan het mengsel toegevoegd om de UV-weerstand te verbeteren. Met witte membranen wordt titaniumdioxide meestal gebruikt om UV-stralen te weerkaatsen en te voorkomen dat het het polymeer aanvalt. Wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt, meestal in warme klimaten, kan witte EPDM de kosten voor airconditioning verlagen zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid van de dakbedekking. Vanwege zijn reflectiviteit wordt witte EPDM dakbedekking geïnstalleerd met behulp van mechanisch bevestigde of volledig aangehechte systemen.Over de Auteur

Dakbedekking Brabant is dé allround dakdekker van Brabant met een werkgebied rondom de grote Brabantse steden Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo