Wat is het verschil tussen een intensief en een extensief groendak? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat is het verschil tussen een intensief en een extensief groendak?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 105 | Aantal woorden: 482 | Datum: | 0 commentaar

Het mooiste van een groendak is dat het ervoor zorgt jouw dak van uw huis er prachtig uitziet. Ook beplanting van uw dak voor verkoeling en kan de levensduur van de dakbedekking ook nog is verhogen. Maar niet alleen kun je genieten van het aanzicht. Er kan ook een prachtig tuindak gecreëerd worden waarop jij zelfs de mooie planten van dichtbij kunt bewonderen en verzorgen. In dit artikel wordt besproken wat een groendak nou eigenlijk is en wat het verschil is tussen een intensief en een extensief groendak.

Wat is een groendak?

Een groendak is een dak dat beplant kan worden met allerlei soorten planten en zelfs met bomen als het om een tuindak gaat. Samen vormt dit een daktuin waardoor deze ongebruikte ruimte omgetoverd wordt in een prachtig plekje om te genieten van de planten en het zonnetje.

Wat is een intensief groendak?

Een intensief groendak (ook wel tuindak genoemd) is een tuin die bovenop een dak gecreëerd wordt zodat je erop kan lopen. Een systeem dat geplaatst wordt, zorgt ervoor dat een natuurlijke ondergrond nagebootst wordt op het dak. Zo’n systeem bestaat uit meerdere lagen die er samen voor zorgen dat de beplanting goed groeit op het dak. Het geeft water aan de planten doordat het water opgeslagen wordt door dit systeem. Een van de lagen bestaat namelijk uit een waterreservoir dat het water opslaat. Verder is er ook een laag voor bijvoorbeeld bescherming van het dak, een vegetatie dragende laag en een waterafvoerende laag. De tuin heeft dan aardig wat onderhoud nodig, maar dan heb je wel een mooie tuin aangebracht op je dak. Andere kenmerken: - Laagdikte is groter dan 20 cm. - Helling mag 1 tot en met 4 graden zijn - Controle van draagkracht moet uitgevoerd worden door een bouwkundige en bovendien moet een vergunning aangevraagd zijn.

Wat is een extensief groendak?

Dit soort groendak is anders dan een intensief groendak, doordat het niet het intensief onderhoud nodig heeft. Dit type dak wordt niet gebruikt als een tuin waar je fysiek op kan lopen. Dit doordat de helling van de daken bij dit soort groendak groter is. Doordat er niet op gelopen wordt en dus de constructie minder complex is, zal een extensief groendak goedkoper uitvallen. De beplanting bestaat vaak uit mossen en kruiden die erg licht zijn. Andere kenmerken: - Laagdikte is kleiner dan 20 cm. - Helling kan tussen de 4 en 45 graden liggen. - Vergunning is hierbij niet vereist. Wel moet de controle van draagkracht uitgevoerd worden door een bouwkundige.Over de Auteur

Hovenier

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[165 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[140 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo