Wat kan bij huisdieren tot jeuk leiden - Artikelpost

Wat kan bij huisdieren tot jeuk leiden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 918 | Aantal woorden: 862 | Datum: | 0 commentaar

Van insectenbeet tot uitslag

Huisdieren kunnen soms van alles mankeren, helaas kunnen zij niet uitleggen wat er precies aan de hand is. Doordat insecten bijten kunnen huisdieren veel last ondervinden, daarnaast kunnen zij doordat zij door bosjes lopen ook redelijk wat uitslagen oplopen. Het gevolg is vaak dat zij jeuk hebben, en deze jeuk kan ertoe leiden dat zij wondjes openmaken. Kleine open wondjes kunnen dan weer leiden tot infecties die het huisdier ziek kunnen maken, het is daarom belangrijk om direct uit te zoeken wat de oorzaak is wanneer een huisdier jeuk heeft.

Om hiervoor te zorgen staan in dit artikel enkele oorzaken van jeuk bij huisdieren. Hiermee is te achterhalen wat er precies aan de hand is wanneer het huisdier jeuk heeft, zo kan direct worden gekeken wat de beste manier is om de jeuk te bestrijden en of er eventueel contact opgenomen moet worden met een dierenarts. Lees het artikel daarom goed door en achterhaal zo wat er aan de hand is.
Insectenbeet - van vlooien tot muggen

Insecten als vlooien en muggen kunnen gemene beten veroorzaken, doordat huisdieren rond kunnen rennen in open natuur kunnen zij besmet raken met een insectenplaag. De eitjes en larven van de insecten worden in de vacht van het huisdier gelegd. Vlooien doen dit vooral veel, hondenvlooien en kattenvlooien zijn ieder jaar voor veel baasjes weer een grote ergenis, vooral omdat zij zich ook in het huis verspreiden. Op Allesovervlooien.nl staat meer informatie over de kleine beestjes en wordt uitgelegd hoe je deze kunt voorkomen en bestrijden.


Uitslag - door planten en andere honden

Honden en katten lopen vaak helemaal los rond buiten. Hierdoor komen zij met veel planten en bladeren in aanraking. Sommige van deze planten en bladeren bevatten oliën die eindigen op de vacht van het huisdier. Uiteindelijk komt deze olie ook op de huid terecht, dit kan leiden tot irritatie bij het huisdier. Vaak is er bij deze uitslag een rode gloed te zien op de huid van het huisdier. Wanneer het huisdier hier lang aan krabt zal het langzaam opengaan en ontstaan er kleine wondjes. Er zijn special zalfjes om deze uitslagen te bestrijden, een bezoek aan de dierenarts is ook raadzaam.


Allergie - eten of andere dieren

 

Sommige huisdieren zijn allergisch voor bepaalde voeding, daarnaast kunnen zij buiten ook in aanraking komen met dieren of sporen van dieren waar zij niet tegen kunnen. Het huisdier heeft een allergie hiervoor, dit leidt ertoe dat het dier een allergische reactie krijgt. Deze reactie is vaak in de vorm van een huiduitslag die veel jeuk kan veroorzaken.


Over de Auteur

Sjoerd Groen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[356 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo