Wat kun je doen tegen huisstofmijt? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat kun je doen tegen huisstofmijt?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 294 | Aantal woorden: 609 | Datum: | 0 commentaar

Wat kun je doen tegen huisstofmijt?

Huisstofmijt komt in vrijwel alle woningen  voor. Het is een heel klein beestje dat vervelende allergische klachten kan veroorzaken.

Als u ‘s morgens last heeft van een verstopte neus, of niesaanvallen. Als u ‘s nachts een benauwde ademhaling heeft. Als u rode ogen heeft die tranen.  Als dit soort klachten u bekend voorkomen, kan het goed mogelijk zijn dat u een allergie hebt voor huisstofmijt.
Vooral kinderen die astma hebben kunnen heftig reageren op de aanwezigheid van huisstofmijt.

Een huisstofmijt is een beestje dat je bijna niet kunt zien met het blote oog. Het lijkt een beetje op een spin. Het houdt van een wat vochtigere omgeving. De huisstofmijt leeft het liefste bij een temperatuur van 25 graden Celsius. En bij een luchtvochtigheid van rond de 50% tot 75%.

De mijt vind je vooral in huisstof. Maar ook in kussens, matrassen, knuffelbeesten, gestoffeerde meubels, vloerbedekkingen en in beschimmelde muren. Hij voedt  zich met de huidschilfers van mensen en dieren.

Overgevoeligheid voor huisstofmijt
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 10% van de mensen (over)gevoelig is voor de huisstofmijt. Ze zijn vooral gevoelig voor de uitwerpselen van de mijt, en voor de vervellingshuidjes.  Ze kunnen eczeem en benauwdheid veroorzaken bij mensen.

Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die mensen kunnen nemen tegen deze huisstofmijt :

Elke dag een keer  goed stofzuigen. Het beste kunt u stofzuigen met een stofzuiger met een zogenaamd  absoluut filter. Deze filter laat geen fijne stofdeeltjes door. Een stofzuiger met water als filter heeft bijvoorbeeld een absoluut filter.

Uw matras stofzuigen. Uw beddengoed wassen op minimaal  60 graden Celsius. Elke dag uw huis goed ventileren.  

Het kiezen van de juiste vloerbedekking in uw huis is cruciaal
Een van de meest geschikte vloeren is de PVC vloer: PVC (polyvincylcholoride) is een materiaal dat zeer geschikt is om in het huishouden te gebruiken. Het wordt gebruikt voor ontelbare toepassingen zoals kozijnen, speelgoed en de welbekende PVC-buizen. Het lijkt een beetje op vinyl, maar het is veel sterker en harder.

Hierdoor zijn PVC-vloeren ook krasbestendiger en meer slijtvast. Bovendien hebben PVC-vloeren een natuurlijk voorkomen.  Het is geschikt voor vloerverwarming omdat PVC warmte perfect door laat. Het is onderhoudsvriendelijk en geluiddempend.

Een PVC vloer is vochtbestendig en slijtvast. Het is dus zeer hygiënisch en dus geschikt voor mensen met allergieën. En als bijkomend veilig voordeel is PVC brandvertragend.

http://www.Goodflooring.nl  staat voor het allerbeste op het gebied van PVC vloeren.  Goodflooring PVC-vloeren zijn gebaseerd op materialen zoals hout, steen en metaal, waardoor ze een natuurlijke uitstraling hebben. Bovendien bieden ze een totaalpakket voor zowel het egaliseren als het leggen van PVC vloeren, zodat u in een dag een compleet afgewerkte vloer hebt lig

Over de Auteur

Chantal van Z.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[169 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo