FB pix Wat maakt de meubels van ECO Collection duurzaam? - Artikelpost

Wat maakt de meubels van ECO Collection duurzaam?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1161 | Aantal woorden: 791 | Datum: | 0 commentaar

ECO Collection is een webwinkel die alleen producten verkoopt die duurzaam en ecologisch zijn. Dit betekent dat het produceren van de producten zo min mogelijk schade toebrengt aan mens, dier en milieu. Wij geloven dat alle kleine beetjes helpen, dus als iedereen zijn steentje bijdraagt wordt de wereld steeds een klein beetje mooier. Wij proberen op deze manier ons steentje bij te dragen!

 

Maar waar komen de meubels van ECO Collection vandaan en wat maakt ze ecologisch verantwoord?

Wij laten onze meubels maken in Jaipur, India. Hier worden onze TV meubels, nachtkastjes, bijzettafels, consoletafels, plantenstandaarden en kubussen ambachtelijk gemaakt van sheesham hout. Dit hout komt uit speciale plantages die in beheer van de Indiase overheid zijn. De leverancier mag hier hout vandaan halen, maar moet voor elke gekapte boom twee bomen terugplanten. Een voordeel van de sheesham boom is dat de zaden van de gekapte bomen nog in de grond zitten, en die komen vervolgens ook weer uit. Op die manier wordt de natuur zoveel mogelijk behouden!

 

Hoe worden de meubels gemaakt?

Het sheesham hout wordt gehaald uit plantages in het noorden van India. Als het hout aankomt bij de leverancier wordt het eerst in planken gezaagd, waarna het gedroogd wordt en vrij wordt gemaakt van termieten. Op het moment dat het hout de juiste vochtigheidsgraad heeft, wordt het opgeslagen. Van dit hout maken de timmerlieden een meubelstuk en schuren het hout lichtjes op zodat het glad aanvoelt. Hierna wordt het helemaal afgewerkt naar de wensen van de klant.

 

Welke duurzame producten verkoopt ECO Collection nog meer?

ECO Collection verkoopt duurzame producten voor de inrichting van het huis. Naast meubels verkopen wij ook huishoudtextiel, zoals washandjes, gastendoekjes, handdoeken, badlakens en beddengoed. Later wordt dit ook uitgebreid met badjassen, badmatten en keukentextiel. Het bijzondere aan deze producten is dat het katoen zowel biologisch als fairtrade is. Alle producten worden dan ook geleverd met 2 certificaten: GOTS en fairtrade (Max Havelaar). Hierdoor weet u zeker dat er tijdens het productieproces geen chemicaliën zijn gebruikt en dat de katoenboeren in India een eerlijk loon hebben ontvangen. Goed voor mens en milieu dus!

 

Wilt u meer weten over ECO Collection? Neem dan snel een kijkje op www.eco-collection.nl

We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in onze webwinkel!Over de Auteur

ECO Collection verkoopt duurzame meubels en badtextiel en beddengoed van biologisch en fairtrade katoen. Binnenkort breiden we uit met accessoires. U kunt bij ons terecht voor uw duurzame woninginrichting.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo