Wat weet je over de vingerlastechniek? - Artikelpost

Wat weet je over de vingerlastechniek?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 131 | Aantal woorden: 592 | Datum: | 0 commentaar

De vingerlastechniek is een veelgebruikte methode om twee delen hout naadloos met elkaar te verbinden. Het is een methode die wordt gebruikt door bedrijven, maar ook door veel doe het zelf klussers. Het is namelijk geen hele moeilijke techniek, maar je moet wel precies weten hoe je hem moet toepassen. De vingerlastechniek zorgt ervoor dat er een houtverbinding ontstaat tussen twee verschillende stukken hout die daarna naadloos op elkaar aansluiten. De twee stukken hout worden met elkaar verbonden door dat er met twee n elkaar passende freesfiguren, beide in een uiteinde van het stuk hout worden gefreesd. Deze freesfiguren hebben iets weg van een vinger, vandaar wordt deze techniek dus ook wel de vingerlastechniek genoemd. Het is een techniek die wereldwijd wordt gebruik en voldoet dan ook aan de internationale standaard (DIN 68140). Dit certificaat geeft aan dat je er altijd zeker van zijn dat de twee stukken bewerkt hout naadloos op elkaar aansluiten.
Voordelen van vingerlastechniek

Het gebruik van de vingerlastechniek heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is dat je er zeker van kunt zijn dat de houtverbinding stabiel, kwalitatief goed en stevig is. Het kan ook zijn dat de houtstukken nog eens worden verlijmd, waardoor er nog een meer stabieler en sterkere verbinding ontstaat. Een ander voordeel van de vingerlastechniek is dat de houtverbinding altijd kaarsrecht is. Het is dan ook niet raar dat de vingerlastechniek veelvuldig wordt gebruikt bij houten ramen, kozijnen of deuren. Ook is het gebruik van de vingerlastechniek goed voor het hout zelf, door deze techniek wordt namelijk de natuurlijke spanning van het hout verminderd. Dit heeft als resultaat dat het hout en de verbinding minder snel zal buigen of kromtrekken naar verloop van tijd. Al met al kan worden gezegd dat de vingerlastechiek als voordeel heeft dat er kaarsrechte verbindingen ontstaat waarbij het hout ook nog eens haar eigenschappen en kwaliteit behoudt.


Goedkoper en duurzamer

Het gebruik van de vingerlastechniek kent dus veel voordelen. Ook is het op langer termijn goedkoper. Door de vingerlastechniek kan er efficiënter met het hout worden omgegaan. Hierdoor kan het voor bedrijven interessant zijn omdat ze minder hout hoeven in te kopen. Korte reststukken van hout kunnen door de vingerlastechniek verlengd worden en opnieuw gebruikt worden. Rest hout wat langer is dan 20 cm kan met de vingerlastechniek opnieuw worden gebruikt. Hierdoor is het ook nog eens duurzamer, want er moeten minder bomen worden gekapt voor het hout. Wil je meer weten over de vingerlastechniek of zoek je een geschikt bedrijf die voor deze techniek kan toepassen? Neem dan eens contact met ons op.

 

Over de Auteur

Netwrite schrijft over zeer uiteenlopende artikelen over huis en tuin, gezondheid, zakelijke dienstverlening etc.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo