Wat weet je van houten jaloezieën? - Artikelpost

Wat weet je van houten jaloezieën?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 229 | Aantal woorden: 790 | Datum: | 0 commentaar

Raamwering komt voor in vele vormen en voor verschillende doeleinden. 
Om zonlicht buiten te houden en te voorkomen dat iedereen naar binnen kijkt, kun je kiezen voor een aantal oplossingen. Te denken valt aan gordijnen, vouwgordijnen, luxaflex, rolgordijnen, aluminium jaloezieën of houten jaloezieën. Elk oplossing voor raamwering heeft zijn eigen pluspunten en geeft een bepaalde sfeer aan een ruimte. Houten jaloezieën zijn ideaal om een warme en neutrale uitstraling aan een ruimte te geven. Ook zijn ze nog eens handig in gebruik en zijn er vele soorten en maten. Waarom zou je houten jaloezieën kopen en wat zijn de voordelen hiervan?

 

Wat zijn houten jaloezieën?

Houten jaloezieën bestaan in de meeste gevallen uit een bovenbak met daarom horizontale houten lamellen. Deze lamellen kun je kantelen, waardoor je zelf de lichtinval kunt bepalen. Je kunt de lamellen vaak ook gedeeltelijk optrekken, waardoor je maar een deel van een raam bedekt met de jaloezieën. Dit kun je bepalen met het ophaalkoord en bedieningskoord. In de meeste gevallen kun je zelf bepalen of je deze koorden links of rechts plaats. Houten jaloezieën zijn er in vele vormen en maten. De lamelbreedte bepaalt de breedte van de lamellen. Een veelvoorkomende maat is 50 mm of 65 mm breed. De brede lamellen zijn zeer geschikt voor grote ramen, terwijl juist de smalle laten geschikter zijn voor kleine ramen. Ook is een breed spectrum aan kleuren en houtsoorten. Zo kun je kiezen voor beukenhout, mahonie, eiken of een ander houtsoort. Daarnaast heb je vaak de keuze tussen de naturel kleur van het hout of voor en geverfde variant, denk aan wit, zwart of grijs. Ook zijn er houten jaloezieën met zijgeleiding waardoor de lamellen altijd mooi op hun plek blijven hangen of houten jaloezieën met een ladderband in het midden.

 

De voordelen van houten jaloezieën

En van de grootste voordelen van het gebruik van houten jaloezieën is dat ze een natuurlijke lichtinval geven. Zo komt er door het hout een warme en mooie kleur licht naar binnen. Dit geeft gelijk een fijne sfeer aan een ruimte. Het geeft een rustig effect. Ook heeft het houd een isoleerden functie. Ze zorgen ervoor dat het in de zomer – als je de jaloezieën gesloten houdt – koel blijft in de ruimte en in de winter juist de warmte binnenhoudt. Daarnaast zijn ze ook geluiddempend. Ook zijn de houten jaloezieën gemakkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is ze afnemen met een vochtige doek of een plumeau.

 

Sfeer in een ruimte

De houten jaloezieën zijn niet alleen geschikt voor zonwering doordat je de mate van lichtinval zelf kunt bepalen, maar ze zijn ook nog eens een mooi decoratie item. Het hout geeft namelijk een warme uitstraling aan een ruimte en het natuurlijke karakter van het materiaal zorgt ervoor dat het ook bijna in elke woonstijl past. Houten jaloezieën kun je mooi combineren in een landelijke woonstijl, maar ook in een industriële inrichting passen ze prima. Zo is het hout warm en zacht in tegenstelling tot het stoere metaal en beton. Ook in een moderne inrichting of in een romantisch interieur staan deze jaloezieën mooi voor het raam. Waar je ze ook gaat hangen, houten jaloezieën geven jouw woning sfeer en kleden een ruimte mooi af.

 

Over de Auteur

Netwrite schrijft over zeer uiteenlopende artikelen over huis en tuin, gezondheid, zakelijke dienstverlening etc.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[105 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo