Wat zijn de kosten van kozijnen? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat zijn de kosten van kozijnen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 319 | Aantal woorden: 945 | Datum: | 0 commentaar

Ben je het helemaal zat dat er steeds zoveel tocht naar binnenkomt door de kozijnen? Dan wordt het de hoogste tijd om je kozijnen te vervangen. Daar gaat echter heel wat werk in zitten, maar het is ook een hele investering. Denk er goed over na wat je wensen zijn en neem een erkend bedrijf in de arm. Een expert kan je alles vertellen over de soorten kozijnen, de mogelijkheden voor jouw woning en niet te vergeten de kosten.

Welke soorten kozijnen zijn er en welke functie hebben zij?

Er zijn verschillende keuzemogelijkheden:

  • Kunststofkozijnen: zijn onderhoudsarm en zorgen voor een goede isolatie. Tegenwoordig zijn deze kozijnen erg populair.
  • Aluminiumkozijnen: zijn ook onderhoudsarm en zeer sterk.
  • Houtenkozijnen: zijn bewerkbaar en dienen ter bescherming voorzien te worden van een verflaag. Deze kozijnen hebben echter wel een lange levensduur, mits ze goed onderhouden worden.
  • Stalenkozijnen: ook deze kozijnen zijn onderhoudsarm en sterk.

Alle soorten kozijnen zijn geschikt voor isolatieglas en kan flinke besparingen opleveren in je stookkosten. Nadat je een keuze hebt gemaakt, kan je het type raam afstemmen op je wensen. Wil je vaste ramen en een ventilatierooster of heb je liever een raam dat je kunt openzetten? Voor elke wens is er een passend raam.

Tegen welke kosten loop je aan?

De prijzen van kozijnen is afhankelijk van het soort kozijn dat je kiest. Daarnaast moet je ook rekening houden met de raamsoorten en glassoorten en het design waarop je keuze valt. Voorts brengt een gespecialiseerd bedrijf ook montagekosten in rekening. Het is daarom zeer verstandig om goed van te voren uit te zoeken wat de kosten zijn, zodat je niet ineens voor verrassingen komt te staan.

Houten kozijnen

Wil je een natuurlijke uitstraling creëren in je huis? Dan kun je het beste kiezen voor houten kozijnen. Deze kozijnen geven je huis een natuurlijke uitstraling en zijn bovendien milieuvriendelijk. De kozijnen worden gemaakt van naaldhout of hardhout. Ze zijn makkelijk om zelf te schilderen en je kunt er makkelijk iets aan vestigen.

Kenmerken van houten kozijnen

Wat zijn de exacte kenmerken van houten kozijnen? Dat het een natuurlijk product is, weten we allemaal. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met de duurzaamheid en de isolatie van de kozijnen? Vaak dienen de kozijnen geschilderd te worden om de duurzaamheid te verlengen. Hout kan namelijk na een korte tijd gaan rotten. Je kunt ook kiezen voor een duurzame houtsoort voorzien van een FSC-keurmerk, het Keurmerk-logo of het KOMO-Keurmerk. De kozijnen hebben vaak meer onderhoud nodig dan kozijnen van kunststof of aluminium. De isolatie van de houten kozijnen zijn voldoende, maar lang niet zo goed als van de aluminium kozijnen.

Kosten van houten kozijnen

Op welke kosten moet je letten bij het aanschaffen van houten kozijnen? Kies je ervoor om de kozijnen te laten monteren? Dan moet je vooral de montage kosten niet vergeten. De montage kosten zitten vaak bij het totale kostenplaatje inbegrepen. De basisprijs voor houten kozijnen inclusief btw, montage en HR++ glas ligt tussen de € 750,- en de € 900,-. De prijs voor een kozijn van 60 bij 60 centimeter bedraagt in meeste gevallen rond de € 130,- en de prijs van isolatieglas rond de € 30,-. Vergeet ook de aanvullende kosten niet te berekenen:

  • Voorrijkosten: kosten die het bedrijf kwijt is aan het aantal kilometers;
  • Montagemateriaal: kosten van het gebruik van de gereedschappen voor het monteren van de kozijnen.

Dubbel glas

Welk soort dubbel glas is geschikt voor je kozijnen? Tocht het ook zo als je bij het raam staat? Dan ben je misschien toe aan dubbele beglazing in je kozijnen. Dubbel glas isoleert veel beter dan enkel glas. Er zijn echter heel wat keuzemogelijkheden. Daarom is het raadzaam om je door een gespecialiseerd bedrijf te laten adviseren. De specialist op dit gebied kan je vertellen welk glas het meest geschikt is voor je kozijnen. Er zijn heel wat bedrijven bij je in de buurt die de kozijnen vakkundig kunnen voorzien van dubbel glas.

Uit welke soorten dubbel glas kun je kiezen?

Een andere benaming voor dubbel glas is isolatieglas. Je kunt kiezen uit de volgende soorten dubbele beglazing:

  • Standaard dubbel glas: dit zijn twee glasplaten die gescheiden worden door lucht.
  • HR, HR+ en HR++ glas: ook dit zijn twee glasplaten, maar die worden gescheiden door lucht of door gas.
  • HR+++ glas: dit zijn 3 glasplaten die worden gescheiden door edelgas.

Welk soort glas is het meest voordelig en waarom?

Voor nieuwe kozijnen is HR++ een zeer goede keuze, omdat de beste verhouding weergeeft tussen prijs en besparing. Binnen een aantal jaar heb je de investering terugverdiend. Wilt je heel veel besparen op je energierekening dan kun je het beste kiezen voor HR+++ glas. Het isoleert nog beter dan dubbel glas, omdat het bestaat uit 3 glasplaten. Echter de aanschaf is een stuk duurder en daarom duurt het ook langer voordat je de investering terugverdiend hebt. Het grote voordeel aan dit glas is dat geluid zeer goed isoleert. Heb je geluidsoverlast van buiten, dan is HR+++ glas een hele goede keuze.Over de Auteur

Hans schrijft al enige tijd diverse artikelen over huisverbouwing gerelateerde onderwerpen zoals stukadoors, hoveniers, kozijnbedrijven en dakdekkers.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo