Wat zijn de meest populaire boormachines? - Artikelpost

Wat zijn de meest populaire boormachines?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 104 | Aantal woorden: 472 | Datum: | 0 commentaar

De meest voorkomende tools in de kluswereld zijn natuurlijk boormachines. Elke klusser heeft wel 1 of meerdere van deze toestellen in zijn of haar gereedschap arsenaal. Echter weet lang niet iedereen welke boormachine voor welke boorklus het meest geschikt is. Daarom hebben wij in dit artikel de meest populaire boormachines met korte informatie waar je ze het beste voor kan gebruiken op een rijtje gezet.

Accuboormachine

Voor schroef en lichte boorwerkzaamheden zijn de accuboormachines het meest ideaal. Doordat ze werken op accu's ben je niet afhankelijk van vaste stroompunten en hoef je ook geen haspels of verlengsnoeren met je mee te slepen om het toestel aan de slag te kunnen. Echter voor het boren in harde materialen, zoals steen, zijn deze machines weer minder geschikt. Hier zijn ze namelijk net te zwak voor. Voor deze boorwerkzaamheden kun je het beste een klopboormachine gebruiken.

Klopboormachine

Hierboven hebben wij het al benoemd, klopboormachines geschikt om te boren in harde materialen. Zoals de naam al doet vermoeden, beschikt een dergelijke toestel over een klopfunctie. Dat houdt in dat de boor niet alleen een roterende beweging maakt, maar ook klopbewegingen maakt waardoor je veel sneller en makkelijker door bijvoorbeeld een bakstenen muur heen boort.  

Boorhamer

Hoewel klopboormachine al best krachtig zijn, zijn er toch materialen waar deze boormachines net te zwak voor zijn. Hierbij moet je vooral denken aan beton. Beton is één van de hardste materialen en om daar doorheen te komen, ben je een zeer krachtige machine nodig. Een toestel die je hier het beste voor kan gebruiken is een boorhamer. Deze maakt in plaats van een kloppende beweging, hamer bewegingen wat resulteert in meer power. Dit zijn tevens de krachtigste machines in dit segment en dus uitermate geschikt om gaten te boren betonnen plafonds of muren. 

Tot slot

Naast het feit dat er dus verschillende boormachines zijn, is het ook van belang dat je een goede boor voor het juiste materiaal gebruikt. Het komt maar al te vaak voor dat men niet weet welke boortje geschikt is en daardoor de boorklus niet zo lekker verloopt als men had gehoopt. Kies daarom altijd voor hout een houtboor, staal een staalboor, steen een steenboor en voor beton een betonboor. 

Wij hopen dat het een beetje duidelijk is welke boormachine voor welke boorklus het meest geschikt is. Heb je vragen of suggesties? Stel ze dan gerust hieronder!Over de Auteur

KlustoolsXL is een blogpagina met informatie over verschillende gereedschappen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo