FB pix Wat zijn huurcontracten? - Artikelpost

Wat zijn huurcontracten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 937 | Aantal woorden: 426 | Datum: | 0 commentaar

 

 

Een huurcontract

Een huurcontract is een overeenkomst die je met iemand aangaat, wanneer je iets huurt. Je kunt een huis huren, maar je kunt ook een auto huren. Bij elk contract ga je een overeenkomst aan. Vaak betaal je een borg, vooraf, maar niet altijd. Wanneer je een huis huurt, betaal je meestal geen borg, maar wanneer je een kamer huurt, vaak weer wel, dan betaal je meestal de eerste maand een dubbele huur.

Het huren van auto's en motorenOok hierbij betaal je vaak een borg. Dat wordt vastgelegd in het huurcontract. Er worden voorwaarden gesteld, over de toestand van de auto of motor die je huurt, maar ook de toestand waarin deze moet verkeren wanneer je deze weer terug kom brengen. Ook dan krijg je je borg terug. 

Wat staat er in een huurcontractHierin wordt je identiteit vastgelegd. Ook die van de verhuurder. Hierin wordt overeengekomen wat de huurprijs is, wat je mag doen met het gehuurde en wat je niet mag doen met het gehuurde. De duur van het gehuurde kan erin vastgelegd worden, een maximum aan tijd of een minimum aan tijd. Zo kan een huis voor een minimum van bijvoorbeeld 5 jaar worden verhuurd, waarbij er een dwangsom wordt vastgezet van een jaar of 5, wanneer je besluit niet langer in het huis te blijven wonen. Maar wanneer je een auto huurt, of een motor, dan kan dat voor een maximum van een aantal uren zijn, waarbij je een boete moet betalen over het aantal overschreden uren, nadat het gehuurde weer is terug gebracht.

De kleine lettertjesElk huurcontract heeft kleine lettertjes, dus lees een huurcontract altijd goed door. Weet je niet zeker of het allemaal wel klopt, of weet je niet zeker of je goed doet om dit huurcontract aan te gaan, ga dan naar een deskundige. Deze kan je van advies voorzien, wat betreft het tekenen van een huurcontract. Of bekijk een huurcontract voorbeeld.

Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo