Wat zijn kunststof kozijnen en waarom is het de beste keuze? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat zijn kunststof kozijnen en waarom is het de beste keuze?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 228 | Aantal woorden: 898 | Datum: | 0 commentaar

Waar worden kunststof kozijnen van gemaakt?

Kunststof kozijnen worden veelal vervaardigt uit PVC materialen. Een materiaal dat zich verleent voor veel praktische doeleinden. Voornamelijk door de lage kosten en hoge bewerkbaarheid van het materiaal. Om deze redenen wordt PVC tegenwoordig veelal gebruikt ter vervanging van hout of beton. En zo dus ook in de vorm van kunststof kozijnen voor moderne ramen.

PVC – een veelzijdig materiaal

Onder de volledige naam bekend als polyvinyl chloride, komt PVC overal terug. Ondanks de kracht van het materiaal is de pure vorm van PVC een zeer broos materiaal. Door additieven en bewerkingen komen de ware toepassingen, en de kracht er van, boven water. Er zijn twee verschillende varianten van PVC, een stijve en flexibele vorm. Beiden worden grootschalig toegepast voor allerlei commerciële doeleinden en gebruiksvormen. Zowel kleinschalig op een particulier niveau, als op een grotere industriële schaal. De stugge variant vindt men terug in bijvoorbeeld de constructie. Onder andere voor pijpleidingen, plastic flessen of bankpassen. En natuurlijk in het bijzonder voor kunststof kozijnen. Het bezit de derde plek in de top van de meest geproduceerde plastics ter wereld. En met goede redenen.

Een trend in de bouw

Kunststof kozijnen worden gemaakt van de stugge variant van PVC en deze worden uitgebreid gebruikt in de bouwsector. Deze trend is voornamelijk groot in de Verenigde Staten, Canada en Ierland. Met als redenen de veelzijdigheid, weinig onderhoud en relatief goedkope kosten. Dit is een trend ontstaan met een duidelijke en functionele oorsprong welke we steeds meer zien opkomen in de rest van Europa. Nu kan men nog menigeen houten kozijnen treffen, welke erg kwetsbaar zijn in vergelijking. Deze kozijnen vragen meer onderhoud en kunnen sneller vergaan. De kunststof kozijnen kunnen een grotere weerstand bieden tegen blootstelling aan chemicaliën, oxidatie en langdurige blootstelling aan zonlicht. Daarnaast is het moderne PVC door middel van toevoegingen erg hitte resistent geworden, wat geen kenmerk van PVC zelf is per definitie.

Over de Auteur

Ik heb reeds 15 jaar ervaring in het plaatsen van kunstof kozijnen en beschik dus over een grote expertise in dit vakgebied

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo