FB pix Wat zijn spanplafonds? - Artikelpost

Wat zijn spanplafonds?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1078 | Aantal woorden: 334 | Datum: | 0 commentaar

Misschien heeft u er wel eens van gehoord; een spanplafond. Het begrip klink vrij onbekend voor velen, maar toch komen we het in het dagelijkse leven regelmatig tegen in winkels en bedrijven. Zoals de naam al doet vermoeden is een spanplafond een plafond gemaakt van een doek, dat volledig op maat aan het plafond wordt bevestigd. Op het eerst gezicht oogt het precies hetzelfde als een gladde betonnen wand, maar het plafond is volledig gemaakt van doek. Een ideale en vrij eenvoudige oplossing voor het renoveren van een plafond. Daarnaast is een spanplafond zo geplaatst door een professioneel bedrijf.

Hoewel spanplafonds vrij nieuw klinken, wordt deze methode al sinds de jaren 80 toegepast, voornamelijk binnen de interieurrenovatie. Een spanplafond wordt bevestigd aan een speciaal geraamte dat aan het plafond wordt gemonteerd. Het doek is gemaakt van hoogwaardig materieel dat erg sterke eigenschappen kent. Een spanplafond is daarnaast zeer makkelijk te demonteren, voor bijvoorbeeld werkzaamheden boven het plafond. Denk hierbij aan bedrading, leidingen, spots etc.

Voordelen van een spanplafond

Waarom kies ik voor een spanplafond? Dit is een vraag die misschien opduikt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een plafond van gipsplaten, alleen is dit in verhouding duurder en kost het ook meer tijd. Een gipsen plafond moet namelijk volledig afgewerkt worden en vervolgens ook gestukadoord en gekit worden. Dit alles is bij een spanplafond niet nodig. Daarnaast is een spanplafond vochtbestendig en hoeft deze niet geschilderd te worden. Het plafond wordt namelijk geleverd naar eigen wens, maar doorgaans in een witte kleur. Mocht het plafond onverhoopt toch vies worden, dan is het ook nog eens eenvoudig afwasbaar met een vochtige doek. Het plafond kan daarnaast niet barsten of scheuren.

Over de Auteur

RB Online geeft informatieve informatie over uiteenlopende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo