Wat zijn spanplafonds?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: RBOnline | Via Artikel Post
Gezien: 1104 |
Aantal woorden: 334 |
Datum: Mon, 29 Jul 2013 |
0 commentaar
Misschien heeft u er wel eens van gehoord; een spanplafond. Het begrip klink vrij onbekend voor velen, maar toch komen we het in het dagelijkse leven regelmatig tegen in winkels en bedrijven. Zoals de naam al doet vermoeden is een spanplafond een plafond gemaakt van een doek, dat volledig op maat aan het plafond wordt bevestigd. Op het eerst gezicht oogt het precies hetzelfde als een gladde betonnen wand, maar het plafond is volledig gemaakt van doek. Een ideale en vrij eenvoudige oplossing voor het renoveren van een plafond. Daarnaast is een spanplafond zo geplaatst door een professioneel bedrijf.
Hoewel spanplafonds vrij nieuw klinken, wordt deze methode al sinds de jaren 80 toegepast, voornamelijk binnen de interieurrenovatie. Een spanplafond wordt bevestigd aan een speciaal geraamte dat aan het plafond wordt gemonteerd. Het doek is gemaakt van hoogwaardig materieel dat erg sterke eigenschappen kent. Een spanplafond is daarnaast zeer makkelijk te demonteren, voor bijvoorbeeld werkzaamheden boven het plafond. Denk hierbij aan bedrading, leidingen, spots etc.
Voordelen van een spanplafond
Waarom kies ik voor een spanplafond? Dit is een vraag die misschien opduikt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een plafond van gipsplaten, alleen is dit in verhouding duurder en kost het ook meer tijd. Een gipsen plafond moet namelijk volledig afgewerkt worden en vervolgens ook gestukadoord en gekit worden. Dit alles is bij een spanplafond niet nodig. Daarnaast is een spanplafond vochtbestendig en hoeft deze niet geschilderd te worden. Het plafond wordt namelijk geleverd naar eigen wens, maar doorgaans in een witte kleur. Mocht het plafond onverhoopt toch vies worden, dan is het ook nog eens eenvoudig afwasbaar met een vochtige doek. Het plafond kan daarnaast niet barsten of scheuren.
Over de Auteur
RB Online geeft informatieve informatie over uiteenlopende onderwerpen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen