Check ook het water in je verwarming - Artikel Post - Artikel Marketing

Check ook het water in je verwarming

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Admin2017
Gezien: 90 | Aantal woorden: 1207 | Datum: Thu, 30 Nov 2017 | 0 commentaar

Water is een belangrijk onderdeel van een warm huis. Water stroomt namelijk door je verwarming. Wanneer je cv-ketel lekker brandt, is het uiteindelijk het water in de leidingen waar je huis door verwarmd wordt. Het is belangrijk dat het water in de verwarming schoon blijft en niet verontreinigd raakt.

Het belang van schoon systeemwater is pas sinds een paar jaar echt duidelijk geworden. Daarvoor werd aangegeven dat het zwarte water niet schadelijk is. Dit kon namelijk betekenen dat simpelweg alle zuurstof ontbrak in het water. Echter, is het systeem water zwart door alle loskomende metaaldeeltjes uit de radiotoren en leidingen. In de nieuwere verwarming installaties zitten veel meer kleine onderdelen dan in de ketel van vroeger. Op het moment dat het watersysteem is de kans op een verstopping groter.

Op vervuilde plaatsen kan niet of niet goed warm water komen en dus ook geen warmte afgeven. Hierdoor duurt het niet alleen langer voordat het warm is, maar kost het ook nog eens meer energie om uw huis te verwarmen.

Wat zijn de boosdoeners?

Eigenlijk zijn er drie bekende boosdoeners die zorgen voor vervuild water. Dit zijn roest, kalk en een verkeerde zuurgraad.

1. Roest. In leidingwater zit zuurstof. Wanneer water en zuurstof met elkaar gecombineerd worden, ontstaat er roest. Wanneer uw fiets verroest is, kunt u meestal nog wel even doorfietsen. Wellicht dat u wel iets harder moet trappen. Dit geldt ook voor de installatie. Wanneer er roest op zit, kan er nog best even mee vooruit. Maar zoals op de fiets harder getrapt moet worden, moet de installatie ook net iets harder werken om meer water te verwarmen. Ook kan er een storing ontstaan doordat er roest door het systeem gaat rondwarrelen.     

2. Kalk. Ook al is het water relatief zacht, nog steeds kan de kalk zich afzetten in uw systeem. Veelal is hier sprake van bij de warmtewisselaar, en andere gevoelige elementen. Tijdens het gebruik, valt dit bijna niet op. Maar uiteindelijk zal dit wel tot meer kosten leiden omdat het rendement van uw systeem langzaam afneemt. Dit zal leiden tot een storing of een defect.

3.  Te lage of hoge zuurgraad en bacteriën. Een correcte pH-waarde (zuurgraad) is van belang voor de kwaliteit van het systeemwater. Wanneer de zuurgraad te laag is zullen de stalen onderdelen van de installatie aangetast worden. Wanneer de zuurgraad te hoog is zal het aluminium beschadigd worden. Ook zijn er volop bacteriën aanwezig in het systeemwater. Op de langere termijn richten deze ook schade aan, met name door gasvorming.

Nu je dit allemaal weet, wil je waarschijnlijk meteen het water in je verwarming reinigen. Doe dit niet, want dit kan problemen opleveren. Je verandert juist de zuurtegraad en zorg je voor meer kalk en zuurstof. Dit is schadelijk voor het water.

Hoe hou ik mijn water dan in een goede conditie? 
Alles is goed te verzorgen met een goede systeemwaterbescherming. Een filter en speciale vloeistoffen worden toegevoegd aan het leidingwater en hierdoor wordt het vuil op een nuttige en snelle manier verwijderd. Bovendien blijft de zuurgraad stabiel en verminderd het kalk en roest.

Met goed water breng je de gasrekening omlaag.

Nieuwe hr-ketels zijn ontzettend intelligent, ze bepalen namelijk zelf de temperatuur waardoor je huis lekker verwarmd is. Op het moment dat je last hebt van vuil water in je systeem hebt, of een verstopping, dan werkt de ketel iets harder om dit schoon te houden. Door deze technieken die je CV onderhouden kan je wel 15% besparen op het energieverbruik in je huis.

Over de Auteur

WIl je meer weten over het instellen van verwarmingen. Vraag het dan aan de specialist

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo