Wel aanpassen, niet verhuizen! - Artikelpost

Wel aanpassen, niet verhuizen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 715 | Aantal woorden: 694 | Datum: | 0 commentaar

Bent u of zijn uw wat oudere familieleden of vrienden van plan om te gaan verhuizen, omdat ze in hun bestaande huis niet meer uit de voeten kunnen en diverse obstakels tegenkomen, zoals de trap, de drempels, deuren en het douchen? Niet doen, want dat is helemaal nergens voor nodig! Een minder ingrijpende oplossing is het aanpassen van het huis aan de specifieke behoeften van de inwonende personen.

Een aantal voorbeelden van wat die specifieke behoeften en de daarbij behorende aanpassingen precies inhouden, staan hieronder weergegeven. Hierin wordt er onderscheid gemaakt tussen eenvoudige en complexe oplossingen.

Eenvoudige aanpassingen
Er zijn een heleboel woningaanpassingen die gemakkelijk zelf, of met de hulp van een handige doe-het-zelver, te realiseren zijn en die toch een groot verschil kunnen maken. Heeft u moeite met het nemen van drempels of kunt u moeilijk omhoog komen vanaf het toilet? Dan zijn toiletbeugels een goede oplossing, voor extra houvast.

En wanneer het bukken wat moeizamer gaat, is het slim om een mandje achter de brievenbus te plaatsen, zodat u niet meer hoeft te bukken voor het pakken van de post. Om het onnodig lopen te verminderen, kunt u denken aan het gebruiken van een afstandsbediening voor niet alleen de TV en geluidsapparatuur, maar ook voor de verlichting en eventueel de gordijnen of zonwering.

En zo zijn er natuurlijk nog een heleboel andere kleine aanpassingen die toch een groots resultaat kunnen geven wat leefcomfort betreft.

Complexe aanpassingen
Het kan zijn dat u op de langere termijn toch niet uit de voeten kunt met de reeds aangebrachte aanpassingen of dat u grotere aanpassingen nodig heeft. Ook binnen de complexe aanpassingen zijn een heleboel mogelijkheden denkbaar. Het kan om iets kleins gaan, zoals het verwijderen van drempels, maar ook om grote aanpassingen zoals een uitbouw aan de woning.  

Wanneer u moeite heeft met het naar boven en beneden komen met de trap is het niet meteen noodzakelijk om uw bed beneden te laten plaatsen. Een
traplift kan dan een hele goede uitkomst zijn. Zo kunt u toch, zonder trap te lopen, boven en beneden komen.

Zoals u ziet, is er veel mogelijk en kan er veel aangepast worden in uw huidige woning, zonder dat u moet verhuizen. Zo blijft uw huidige woning nog langer uw thuis!

Over de Auteur

Ik schrijf over diverse interessante onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo