Welke mogelijkheden voor traprenovatie zijn er? - Artikelpost

Welke mogelijkheden voor traprenovatie zijn er?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 187 | Aantal woorden: 584 | Datum: | 0 commentaar

De trap is een bepalende factor binnen het interieur. Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen hun trap willen (laten) renoveren. Een traprenovatie is de perfecte manier om de bestaande trap in een geheel nieuwe look te plaatsen. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal voor een traprenovatie? We leggen hier een aantal opties aan je voor.

Traprenovatie met overzettreden

Een veelgebruikte manier voor het renoveren van de trap is door gebruik te maken van overzettreden. Overzettreden zijn er in verschillende materialen te krijgen. Zo kun je kiezen voor laminaat, eikenhout en pvc. De laatste jaren zien we met name dat HPL/CPL overzettreden erg populair zijn. Dit is een laminaatsoort, maar dan voor hoogwaardige kwaliteit.

Het schilderen van de trap

Sommige trappen hebben voldoende aan een mooie verflaag om weer als nieuw beschouwd te worden. Het opnieuw verven van de trap is budget technisch de meeste voordelige oplossing. Het is wel te adviseren dat je gebruik maakt van een slijtvaste laksoort. Een trap heeft namelijk dagelijks veel te verduren. Goede laksoorten zijn polyurethaan of een kwalitatieve vloerverf.

Een traprenovatie met tapijt

Ondanks dat tapijt al een oude manier is om de trap te bekleden, zien we dit nog altijd terug in bestaande traprenovaties. En waarom ook niet? Tapijt straalt warmte uit en is heerlijk zacht aan de voeten. Een tip hierbij is om te kiezen voor een tapijt met hoge pooldichtheid.

Voorbeelden van traprenovaties

Je weet nu dat er verschillende opties zijn voor een traprenovatie. Voor ieder budget is wel een nieuwe trap te creëren. Omdat overzettreden populair zijn hebben we hier enkele voorbeelden van traprenovaties met overzettreden geplaatst. Een beetje inspiratie voor jouw nieuwe trap!Over de Auteur

Als handige klusser heb ik zelf mijn traprenovatie gedaan. Ga jij dit ook zelf doen of laat je dit doen door een specialist? Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo