Welke tent heb ik nodig voor mijn evenement? - Artikel Post - Artikel Marketing

Welke tent heb ik nodig voor mijn evenement?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 84 | Aantal woorden: 820 | Datum: | 0 commentaar

Je kent het wel: Je geeft een groot feest, bent aangewezen om een bedrijfsevenement te organiseren óf je gaat zelfs zelf trouwen. Een probleem waar je altijd tegen aanloopt is ruimte. Hoe creëer je een ruimte die groot genoeg is zodat iedereen er warm en droog bij kan staan, maar waarbij je wel goed kunt switchen tussen opties afhankelijk van weer? De beste oplossing hiervoor is het huren van een tent. Kopen kan uiteraard ook, maar om zo’n tent voor 1 of 2 keer aan te schaffen, is wellicht aan de ietwat prijzige kant. Je hebt echter zeer veel verschillende soorten tenten, dus wat is het verschil tussen verschillende grote (party) tenten en wat kan je ermee? Dat gaan we hieronder kort doornemen, zodat je een weloverwogen keuze kan maken:
Pagodetent

Voor ieder feestelijk evenement is de pagodetent een uitstekende optie. Dit komt doordat de dakvorm van de pagodetent uniek is en al bij aankomst iedereen verbaast over de originaliteit. Deze tent wordt gekenmerkt door één of meerdere pagodes als dak. Dit is een driehoekachtige, tent-achtige vorm. Doordat je de tent groter kan maken door een aantal pagodes toe te voegen, zijn de mogelijkheden qua grootte eindeloos. Daarnaast steunt deze ten alleen op steunpunten aan de zijkanten,waardoor de ruimte in de tent volledig behouden blijft. Ook zijn de zijkanten van een pagodetent te verwijderen, waardoor bij mooi weer geschakeld kan worden naar een open of halfopen tent, wat ervoor zorgt dat je op ieder moment flexibel met de situatie om kunt gaan.


Alutent

Een alutent is vergelijkbaar met een pagodetent qua vorm, met uitzondering van het dak. Het dak bestaat namelijk uit één deel en is vergelijkbaar met het dak van een woonhuis. Daarnaast geeft de naam al prijs waarvan het geraamte gemaakt is. Dit is namelijk van aluminium gemaakt, wat als voordeel heeft dat het enorm sterk is, maar toch licht genoeg van gewicht zodat het opzetten en afbreken zonder enige problemen kan verlopen. Ook kunt u bij de alutent de zijwanden verwijderen op ieder gewenst moment, waardoor de tent ook een open karakter krijgt. Tot slot kunt u houten vloerplaten in de tent leggen, waardoor je bezoekers te allen tijde droge en schone voeten en schoenen zullen houden.


Stretchtent

De laatste optie die we bespreken is de stretchtent. Deze tent is de laatste tijd enorm populair en verschilt zeer veel van de alutent en pagodetent in vorm. De stretchtent bestaat uit één doek, welke gestretched wordt naar de te wensen vorm. Dit betekent dat u de tent kunt stretchen in een stervorm, waarbij de uiteinden de grond raken en de wind dus geen vrij spel in de tent heeft. Wat ook mogelijk is dat de tent geen zijwanden heeft, doordat de bevestigingspunten hoger zitten. Deze tent zie je tegenwoordig heel vaak bij bruiloften of bij festivals, waaronder een kleine stage is geplaatst.

 

Hopelijk kan je met bovenstaande informatie al een heel eind komen met een weloverwogen keuze om de juiste tent voor je evenement te huren!

Over de Auteur

Specialist in tenten

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[130 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo