Wonen in Nederland: Welke steden zijn in trek? - Artikelpost

Wonen in Nederland: Welke steden zijn in trek?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 299 | Aantal woorden: 448 | Datum: | 0 commentaar

In Nederland wonen is een voorrecht. We mogen blij zijn dat we in een land leven waar de zorg, het onderwijs en de infrastuur goed geregeld zijn. De economie trekt de laatste jaren aan. Waar de kwartaalcijfers van de Duitse en Engelse economie daalden, steeg de Nederlandse economie met een halve procent. Mensen geven meer uit, en de huizenmarkt zit in de lift. Welke steden of dorpen zijn in trek of juist onderbelicht? Hieronder worden de populaire en impopulaire steden benoemd.

Ben je tevreden waar je woont? Hier dan een tip.

Al helemaal gesetteld en blij? Dan is het misschien een goed idee om je huis te pimpen in plaats van te verkopen. Een dakraam van Verhoef kan ervoor zorgen dat je meer lichtval krijgt in huis. Heb je een onderbelichte kamer die wel swung kan gebruiken? Of wil je kunnen genieten van een mooi uitzicht? Met een velux dakkapel van Verhoef is dit mogelijk. Naast dakramen kun je daar ook terecht voor dakkapellen of een baskapel.

Middelgrote steden meer in trek

Zoals bekend groeien de grote steden zoals Amsterdam, Den Haag en Utrecht elk jaar het meest. Rotterdam staat op de 5e plek en moet Haarlem en Amersfoort voor zich dulden. Middelgrote steden zijn steeds vaker in trek bij woningzoekenden. Amstelveen, Nijmegen, Breda en Diemen zijn zeer populair onder woningzoekenden. Ook de kleinere steden in de buurt van deze steden profiteren mee en groeien mee.

Welke gebieden krimpen? Wat kunnen ze daar tegen doen?

De komende tijd zal de bevolking uit de kleinere dorpen en gemeenten afnemen. Met name in Drenthe, Noordoost-Groningen, de Achterhoek, Noord-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen zullen de kleine steden en dorpen krimpen. Hoe ga je de krimp tegen of hoe minimaliseer je deze? Door in te zetten op citymarketing (voor bedrijven en particulieren) en toerisme. Groei monumentale steden In 2015 werd door de Atlas voor gemeenten geconcludeerd dat de bevolking in de monumentale steden harder groeit dan in de ‘nieuwere’ steden. In de jaren 80 hadden de monumentale steden het vaak lastig. Tegenwoordig zien we dat mensen in een tijd waar het individualisme steeds groter word de gezelligheid en cultuur opzoeken in een monumentale stad. Steden met een hoog cultureel gehalte zijn bijvoorbeeld Maastricht, Utrecht en Delft. Voorbeelden van steden met een laag cultuur gehalte zijn Zoetermeer, Lelystad en Almere.Over de Auteur

Marien

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo