FB pix Woontrend 'cottagestijl' - Artikelpost

Woontrend 'cottagestijl'

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1505 | Aantal woorden: 393 | Datum: | 0 commentaar

Op woongebied verandert de trend niet zo vaak als op modegebied, en dat is eigenlijk maar goed ook. Een van de laatste trends op het gebied van inrichting is de cottagestijl: een landelijke inrichting met aardse kleuren. In deze inrichting zie je ook veel vintage accessoires in lichte kleuren die zorgen voor wat rust en decoratie.

Een landelijke inrichting is niet alleen bedoeld voor een woning op het platteland. Het kan ook prima in een appartement van drie hoog, zolang je maar de juiste materialen en stukken weet te vinden. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn: tweedehands spullen kun je makkelijk naar je zin maken door ze een lik verf te geven of een ander stofje erop te nieten. Het belangrijkste is dat de verschillende meubelen en accessoires bij elkaar passen en dezelfde sfeer uitstralen.

De keuze voor de meubels is essentieel voor het bereiken van een cottagestijl. De kasten in een landelijk interieur hebben zo min mogelijk deuren: de openheid en de zichtbare producten zorgen voor een gezellige, huiselijke sfeer. Verder zijn accessoires van groot belang. Je kunt je kamer knusser laten worden door verschillende soorten materialen en elementen decoratief neer te zetten. Overdrijf niet met je accessoires, het wordt snel te druk of te vol in huis.  Ga op zoek naar unieke stukken om je woonkamer helemaal eigen te maken.

In de cottagestijl wordt veel gebruikgemaakt van leer, maar ook linnen en grof geweven stoffen. Er zijn verschillende soorten bankstellen die in een cottagestijl passen: zowel donkerbruine leren banken, als stoffen banken in lichte pastelkleuren. Het is maar net voor welke kleurencombinatie je gaat. De cottagestijl kan zowel met gebroken wit en pastelkleuren uitgevoerd worden, als met donkerbruin, boskleuren en hout.

Eigenlijk is de cottagestijl redelijk ruim te nemen, het ligt vooral aan je eigen interpretatie. De hoofdzaken voor een huiselijke inrichting zijn aardse kleuren, veel accessoires, open meubelen en het liefst veel gebruik van hout. Succes met decoreren!Over de Auteur

Ik hoop dat jullie nu iets meer weten over de cottage stijl.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo