FB pix Zelf bouwen van een tuinoverkapping verhoogt je zelfvertrouwen - Artikelpost

Zelf bouwen van een tuinoverkapping verhoogt je zelfvertrouwen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 113 | Aantal woorden: 862 | Datum: | 0 commentaar

 

Zie je op tegen het zelf bouwen van een veranda, carport of tuinoverkapping? Dat is nergens voor nodig: probeer het maar eens met een zelfbouwpakket, het is makkelijker dan je denkt. In de woorden van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”.

Bovendien vergroot zelf bouwen je zelfvertrouwen. Enkele redenen hiervoor zijn:

Het succesvol voltooien van een bouwproject, of het nu gaat om een klein meubelstuk of een grotere constructie, geeft een gevoel van voldoening. Het overwinnen van uitdagingen tijdens het bouwproces, zoals het oplossen van problemen of het overwinnen van obstakels, kan je een gevoel van bekwaamheid en zelfvertrouwen geven.

Zelf bouwen vereist vaak het aanleren van nieuwe vaardigheden en het verwerven van kennis op een bepaald gebied, zoals timmerwerk, elektriciteit, loodgieterij, enz. Naarmate je meer leert en je bekwaamheid verbetert, groeit je zelfvertrouwen. Het gevoel dat je in staat bent om iets met je eigen handen te creëren en problemen op te lossen, kan je zelfvertrouwen vergroten. Vaak is het een kwestie van gewoon proberen, en als het dan lukt, geeft dit een gevoel van trots.

Zelf bouwen geeft je een gevoel van onafhankelijkheid en autonomie. Je hebt immers de controle over het hele proces, van het bedenken van het ontwerp tot het selecteren van materialen en het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden. Je zou bijvoorbeeld een glazen overkapping met een doe-het-zelf pakket kunnen neerzetten, zonder afhankelijk te zijn van een aannemer. Het vermogen om zelfstandig iets te creëren kan je een gevoel van kracht en vertrouwen geven.

Het voltooien van een bouwproject kan een gevoel van trots opwekken. Het zien van het eindresultaat van je werk en het bewonderen van wat je hebt bereikt, kan je zelfwaardering vergroten. Het gevoel dat je iets waardevols hebt gecreëerd, kan je zelfvertrouwen een boost geven.

Bovendien biedt zelf bouwen je de mogelijkheid om te experimenteren en je creativiteit te uiten. Je kunt je eigen ontwerpen bedenken, materialen combineren en unieke oplossingen bedenken. In een tuinoverkapping kun je bijvoorbeeld fraaie staal look schuifdeuren bevestigen die goed bij jouw tuin passen.

Het hebben van de vrijheid om je ideeën tot leven te brengen en iets unieks te creëren, kan je zelfvertrouwen vergroten.

En niet te vergeten, je bent vaak goedkoper uit als je dingen zelf bouwt, dan wanneer je hiervoor iemand moet inschakelen. En, zeker als je een vakman of aannemer moet inschakelen, je kunt je eigen tempo en tijdstip bepalen. Bij het inschakelen van een aannemer moet je maar afwachten wanneer hij of zij tijd heeft om jouw klus uit te voeren, als de aannemer überhaupt zin heeft in jouw klus en er geen meer lucratieve klus in het verschiet ligt.

Het is belangrijk op te merken dat het zelf bouwen van iets ook gepaard kan gaan met uitdagingen en frustraties. Het is normaal om fouten te maken en tegenslagen te ervaren tijdens het bouwproces. Deze obstakels kunnen echter juist bijdragen aan de groei van je zelfvertrouwen, omdat je leert om problemen op te lossen en veerkrachtig te zijn.

Het is ook verstandig om klein te beginnen en daarna steeds grotere projecten aan te pakken. Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met een doe-het-zelf bouwpakket van een gerenommeerde leverancier als Solundo. Zo’n doe-het-zelf bouwpakket heeft een duidelijke handleiding die je stap-voor-stap door het bouwproces leidt, en als je er onverhoopt toch niet helemaal uitkomt, kun je bij de leverancier terecht voor hulp. Onthoud dat zelfvertrouwen groeit door ervaring en dat het bouwen van iets met je eigen handen je kan helpen om je competentie en kracht te ontdekken. Je kunt meer dan je denkt.

En heb je de smaak te pakken van het zelf bouwen? Dan ben je klaar voor je volgende project!Over de Auteur

De auteur heeft zelf een DIY-tuinoverkapping gebouwd en is zeer tevreden over het eindresultaat 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo