Zelf buitenschilderwerk uitvoeren - Artikelpost

Zelf buitenschilderwerk uitvoeren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 460 | Aantal woorden: 804 | Datum: | 0 commentaar

Het mooie weer is weer in aantocht. Dat is voor veel mensen reden om te beginnen aan het jaarlijkse onderhoud aan de buitenkant van de woning. Het schilderwerk van de deuren en kozijnen is regelmatig aan vernieuwing toe. En soms dienen ook de gevels opnieuw geschilderd of op z’n minst goed gereinigd te worden. Op deze manier wordt de woning beter bescherm tegen alle mogelijke weersomstandigheden, en bovendien ziet de woning er dan ook weer netjes uit. Hier leest u hoe u zelf uw kozijnen opnieuw kunt schilderen.

Voor het buitenschilderwerk zijn er grofweg twee technieken die toegepast worden. De eerste techniek is het hoogglans systeem. Zoals de naam al zegt geeft dit een langdurige mooie sterke glans. He tis bovendien erg duurzaam, doordat het vuil niet makkelijk hecht aan deze verflaag. De tweede techniek is halfglans. Deze geeft, niet verrassend, een minder sterke glans. Het is bovendien gevoeliger voor oneffenheden, stof en zand. Een voordeel aan halfglas is dat het vochtregulerend werkt. Dit houdt in dat het geen afsluitende laag op het houtwerk vormt, waardoor het gewoon kan ademen en langer gezond blijft. Deze manier van verven met slecht één pot aan te brengen, dus gronden en aflakken kan met dezelfde bus verf. De oppervlaktes zien er al vaak al na één laag als nieuw uit wanneer er gebruik wordt gemaakt van halfglans.

Keuze gemaakt? Verf gekocht? Dan is het tijd om te gaan schilderen. De eerste stap is een daalder waard. Zo is het ook bij het schilderen. De eerste stap is namelijk het grondig reinigen van het oppervlak. Als u dit niet goed uitvoert zal het schilderwerk een veel minder netjes resultaat opleveren, dus het is zaak om hier goed de tijd voor te nemen en secuur te werk te gaan. Het is belangrijk om de ondergrond te ontvetten. Dat kunt u doen door een sopje te maken met allesreiniger en warm water. Met een schuursponsje kunt u de oppervlakte vervolgens reinigen en ontvetten. Zodra alles goed schoon en opgedroogd is kan de losse verf afgebrand worden met een krabber en een föhn of verfbrander. Het is hierbij zaak om de houtnerf te volgen, om te voorkomen dat u de textuur van het hout beschadigt. Oneffenheden die blijven zitten dienen weggeschuurd te worden omdat ze anders voor lelijke oneffenheden in het schilderwerk zullen zorgen. Het is ook belangrijk om de kitranden en latten mee te nemen in het schilderwerk. Nogmaals, het is zaak om grondig te werk te gaan om een net resultaat te krijgen, dus het is belangrijk om de kitranden en latten mee te nemen. Vervang deze dus alvorens u aan het schilderen begint. Gelukt? Dan is het nu tijd om te gaan schilderen.

Wanneer u kaal onbehandeld hout gaat schilderen is het verstandig om het eerst te verven met een witte of grijze grondverf. De kleur grondverf is natuurlijk afhankelijk van de kleur waar u het mee af wil werken. Dit is ook de tijd om eventuele oneffenheden weg te werken met plamuur. Zodra de plamuur gedroogd is schuurt u dit lichtjes op met een schuurpapiertje. Als alles goed is opgedroogd kunt u de geplamuurde delen in de grondverf zetten. Vervolgens kunt u het gehele oppervlak nog eens in de grondverf zetten. Op dit moment heeft u dus al drie lagen grondverf gezet. Vervolgens  kunt u alles overgronden met een volle laag in kleur. Als laatste brengt u een onverdunde aflakkende laag aan. Nu is het schildergedeelte klaar.

Klaar met het schilderwerk? Dan is het tijd om de kitranden terug te plaatsen. Doe dit echter pas wanneer de verf volledig gedroogd is, want kit hecht niet aan natte verf. Op deze manier voorkomt u dat de naden open gaan staan.

 

Kitten ook gelukt? Dan is de klus geklaard. Het is belangrijk om periodiek een kleine schoonmaak- en onderhoudsbeurt uit te voeren om het in goede conditie te houden. Na het lezen van dit artikel kunt u zelf direct beginnen. Durft u het toch niet aan? Heeft u de tijd niet of bent u bang dat het niet netjes wordt? Dan kunt u natuurlijk altijd een schilder inschakelen zoals deze schilder in Roermond. Zij kunnen u snel en vakkundig helpen met al uw werk voor de buitenschilder in RoermondOver de Auteur

Betrouwbaar, professioneel en persoonlijk, dat is de manier waarop we werken bij Topcare Onderhoudsdienst. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo