Zelf enkelglas zetten - Artikel Post - Artikel Marketing

Zelf enkelglas zetten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 463 | Aantal woorden: 531 | Datum: | 0 commentaar

Als u een enkelglas ruit wilt vervangen kunt u hier natuurlijk een glaszetter voor inschakelen. Het is echter ook mogelijk om het zelf uit te voeren. Het is een best lastige klus, dus wat kluservaring is wel zo handig. Bereid de werkzaamheden goed voor en weet wat u moet doen. Werk ten alle tijden veilig, dus draag dikke handschoenen waar het glas niet doorheen kan snijden. Hieronder leest u hoe u zelf een ruit kan plaatsen!

 

Glas opmeten

Het opmeten van het benodigde nieuwe glas komt nauwkeurig. Het is belangrijk dat u door meet tot in de sponning, omdat het glas hier nog een stukje in weg valt. In sommige gevallen loopt de sponning af in een hoek, dan moet het uiteraard niet helemaal mee gemeten worden. Als u de afmetingen van het benodigde glas heeft kunt u contact opnemen met een glaszetter bij u in de buurt. De meeste glaszetters zullen enkelglas snel in de benodigde maten kunnen leveren omdat het vaak wel op voorraad is.

 

Oude glas verwijderen

Allereerst moet het oude glas verwijderd worden. U kunt een stanleymesje gebruiken om de kitrand weg te snijden. In het kozijn zit een rand waar het glas invalt, dit is de sponning.  Het glas is in de sponning bevestigd door middel van latjes. Met een plamuurmes kunt u de latjes loswrikken van het glas. Nu kunt u het glas uit het kozijn halen. Zorg dat de sponning goed gereinigd is voor u aan het zetten van het nieuwe glas begint.

 

Nieuwe glas plaatsen

Vervolgens kan het nieuwe glas geplaatst worden. Ontvet de randen van het glas en de nieuwe latjes zodat de kit goed hecht. Smeer kit in de sponning en zet de ruit in het kozijn. Breng vervolgens nog wat extra kit aan tussen het raam en de sponning. Dan kunnen de latjes in de kit geduwd worden. Ze kunnen bevestigd worden met spijkers of schroeven, om de 30 centimeter. Het is het makkelijkst om de latjes te lakken voordat u begint, maar het kan eventueel ook na die tijd, als ze al bevestigd zijn.

 

Glaszetter inschakelen

 

Komt u er niet uit of laat u deze klus toch liever aan een professional over? Neem voor een ervaren glaszetter in Barendrecht of die regio contact met ons op. Zo wordt u snel en vakkundig geholpen.Over de Auteur

http://www.barendrecht-glas.nl/

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[169 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo