Zelf tegels voegen of uitbesteden? - Artikel Post - Artikel Marketing

Zelf tegels voegen of uitbesteden?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: arnome
Gezien: 207 | Aantal woorden: 441 | Datum: Wed, 11 Oct 2017 | 0 commentaar

Een professioneel tegelzetter weet natuurlijk wat een voegspaan is. Een fervent klusser zal hier vast en zeker ook bekend mee zijn en weten hoe hij of zij een voegspaan moet gebruiken. Maar natuurlijk weet niet iedereen wat een voegspaan is. Ben je een beginnend klusser zoals mij? Dan zal je je over veel onderwerpen nog goed moeten inlezen. Zelf ben ik aan de slag gegaan met het betegelen van de badkamer, maar dit had ik nooit eerder gedaan. Ik heb me dus moeten verdiepen in veel verschillende vaktermen waar een tegelzetter mee te maken heeft en nu deel ik deze kennis graag met jullie!

Vakwerk kun je beter uitbesteden

Ik ben natuurlijk nog steeds geen specialist in het zetten van tegels, maar wel heb ik de basis geleerd over voegspanen, tegelsnijders en het boren van tegels. In principe kan ik al snel naar de conclusie springen: Vraag een professional wanneer je een perfect eindresultaat verwacht. Ga je toch liever zelf aan de slag, dan heb ik nog wel een aantal tips. Let wel op dat het pittig is om een mooie afwerking te voegen. 

Voegwerk met de voegspaan

De voegspaan wordt dus gebruikt voor het voegwerk. Dit zijn de naden tussen de tegels in. Je hebt de tegels in deze stap dus al tegen de muur aan. Ten eerste kom je al voor het dilemma te staan om de juiste voegspaan te kiezen, want er zijn behoorlijk wat verschillende dankzij de variëteit aan voegen. Je kunt bijvoorbeeld te maken hebben met knip-, snij-, schaduw-, bol geklopte-, verdiepte-, platvol, of terughoudende voegen. Ja, wie vertelt je welke voeg je hebt en welke spaan je hiervoor het beste gebruikt? Gelukkig kun je hier altijd advies voor vragen aan de specialist, bijvoorbeeld op https://www.lijmkam.nl/.

Eindresultaat

Ik heb me laten adviseren door Lijmkam.nl en heb daar de juiste voegspaan besteld die afgestemd is op mijn voegen. De conclusie blijkt dat ik het beter had kunnen uitbesteden. Het juiste materiaal is natuurlijk de basis voor een perfect eindresultaat, maar het blijkt wel dat tegels zetten nog een echte ambacht is. Toch heb ik er wat van geleerd: De volgende keer doe ik het niet weer zelf. 
Over de Auteur

Beginnend klusser, schrijver, levensgenieter

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[381 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo