FB pix Zo knap je een douglas vlonder op - Artikelpost

Zo knap je een douglas vlonder op

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 257 | Aantal woorden: 882 | Datum: | 0 commentaar

Een vlonder is een mooie toevoeging voor vrijwel iedere tuin en net zoals met de meeste materialen kom je er soms niet onderuit om hier het nodige onderhoud aan te plegen en lees hier over de mogelijke hulpmiddelen die je kunt gebruiken om het netjes te maken. 

Zorgen voor het douglas hout

Douglas hout is geschikt voor het maken van een vlonder, maar het is natuurlijk best wel wisselvallig weer in ons mooie Nederland, waardoor de vlonder aan best wel wat verschillende situaties van het weer blootgesteld wordt. Het hout moet zich hier natuurlijk aan aanpassen, maar dat is wel eens lastig, daarom is het wel erg belangrijk om de vlonder goed te onderhouden en op die manier te beschermen tegen de effecten die deze verschillende invloeden op het hout zou kunnen hebben. Het hout gaat onbehandeld al wel een tijdje mee, maar door het goed te onderhouden, kun je de levensduur verlengen en kun jij langer van deze mooie houten vlonders gaan genieten. 

Aan de slag met reinigingsmiddel protectcoat

Die verschillende weersinvloeden kunnen ervoor zorgen dat het hout kan gaan vergrijzen. Dat is natuurlijk helemaal niet zo’n groot probleem wanneer dat het uiteindelijke plaatje is dat jij voor ogen hebt, maar wanneer je verliefd geworden bent op de kleur die het douglas hout jou te bieden heeft, dan kun je maar beter aan de gang gaan met een goede reinigingsmiddel protectcoat. Zo weet je dat jij de juiste benodigdheden in huis hebt om goed voor het hout te kunnen zorgen, zodat het langer de juiste kleur behoud en waardoor jij langer zorgeloos van de vlonders gebruik kunt gaan maken. Je kunt het hout op deze manier ook goed beschermen tegen bijvoorbeeld schimmels. 

Wanneer het hout al grijs is

Douglas houten vlonders zijn geschikt voor iedereen en wanneer je te laat bent geweest met het behandelen en je ziet dat de vlonders al aardig wat grijzer geworden zijn, dan kun je hier gelukkig nog steeds wat aan doen en met een goede ontgrijzer kun je het hout ontdoen van de nodige ongemakken zoals roest of algen. Je hoeft het hout in dat geval verder niet te schuren, daardoor kun je snel aan de gang wanneer je deze constatering gedaan hebt en kun je snel schakelen wanneer je het toch niet mooi vindt dat de vlonders grijs geworden zijn.

Er zijn meerdere manieren

Kortom, je kunt het hout op verschillende manieren beschermen tegen de factoren die voor vergrijzing van het hout kunnen zorgen, maar je kunt ook handelen wanneer je hier eigenlijk al iets te laat mee bent. 
Over de Auteur

De auteur schrijft over verschillende onderwerpen rondom wonen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo