FB pix Zo lok je vlinders naar je tuin - Artikelpost

Zo lok je vlinders naar je tuin

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 995 | Aantal woorden: 469 | Datum: | 0 commentaar

vlinderLangzaamaan begint de lente zijn intrede te doen en zijn we weer wat vaker buiten in de tuin te vinden. Zodra de eerste mooie dag is aangebroken, worden de schoffels en grasmaaiers massaal uit de schuur gehaald. De meeste mensen houden van kleurige bloemen die het liefst ook mooie vlinders aantrekken. Dat doe je met vlinderplanten en struiken, waar je zelfs een vlinderkroeg mee kan maken. Dé ideale hangplek voor alle vlinders uit de buurt. Een tuin aanleggen voor vlinders doe je zo!

Tuinbeurs Tuinidee

Tijdens de tuinbeurs Tuinidee in de Brabanthallen in Den Bosch kunnen tuinliefhebbers hun hart ophalen en inspiratie op doen voor hun eigen tuin. Alles wat met tuinen te maken heeft, zoals meubilair, bloemen en planten, is te vinden op de beurs. De Vlinderstichting had ook een stand op de beurs om mensen aan te sporen een vlindervriendelijke tuin te maken. Veel geïnteresseerden maakten een pitstop bij deze stand, omdat er toch veel belangstelling is voor vlinders in de tuin. Om vlinders aan te trekken heb je in de eerste plaats bloeiende planten nodig in je tuin die in het vroege voorjaar tot eind november bloeien. Dat de bloemen nectar bevatten is hierbij heel belangrijk, omdat dat de voeding is voor vlinders. Hoe meer nectar de vlinders tot hun beschikking hebben, hoe sneller en meer ze zich zullen voortplanten en des te meer vlinders heb je uiteindelijk in je tuin om van te genieten. Hierbij kun je rekening houden met hoe simpeler de bloem, des te beter dit is om vlinders te lokken. Zo heb je bijvoorbeeld enkelbloemige afrikaantjes. Deze zijn veel vlindervriendelijker dan de doorgekweekte dikke afrikanen met driedubbele bloemkroon. Ga voor de meest natuurlijke soorten, daar houden vlinders en insecten het meeste van. Ook koninginnenkruid en kattenstaart zijn goede soorten om in je tuin te planten als je van vlinders houdt.

Kleine tuin

Heb je een klein stadstuintje? Dan hoef je niet bang te zijn dat daar geen vlinders op afkomen. Het gaat erom wat je erin zet. De Vlinderstichting heeft ter demonstratie hiervan een vlindertuin gecreëerd van slechts een vierkante meter. In maart hebben ze de juiste planten geplant die bloeiden in de zomer en waar hordes vlinders op afkwamen. 

 Over de Auteur

Blogger, nieuwsjunkie, tuinliefhebber

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo