FB pix Zo maak je je huis klaar voor verkoop - Artikelpost

Zo maak je je huis klaar voor verkoop

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 351 | Aantal woorden: 714 | Datum: | 0 commentaar

Wil je om de een of andere reden je huis verkopen? Om dat snel en tegen de juiste prijs te verkopen, is een nette en schone woning belangrijk. Niet alleen in je huis, maar ook rondom uw huis. Zorg ervoor dat ook je tuin er netjes bijligt. Geef ook je ramen en deuren een extra schoonmaakbeurt. Samen met je tuin is dit het eerste wat bezoekers van je huis te zien krijgen. De gevel en de ganse voorkant is zowat het visitekaartje van je woning. Maar met welke simpele trucs kun je extra waarde aan je huis geven om eventuele kandidaat-kopers te overtuigen?

Opgeruimd staat netjes

Als je van plan bent je huis te verkopen, zorg er dan voor dat het er verzorgd uitziet. Zwerfvuil hoort daar uiteraard niet bij. Houd je huis georganiseerd en de ramen en deuren schoon. Hierdoor oogt je huis groter, lichter en schoner. Vergeet zeker de keuken niet. Zorg ervoor dat er geen keukengerei zichtbaar is, maak aanrechtbladen schoon en hang schone handdoeken en/of theedoeken op.

Gezellige woonsfeer

De eerste indruk van je woning is het belangrijkst en duurt daarom het langst. Zorgt voor een aangename en comfortabele sfeer. Vergeet niet dat bezoekers eerst de inkomhal passeren voor ze je woning binnenkomen. Controleer of er alles netjes en verzorgd bijligt en er een aangenaam binnenklimaat heerst. Dat is niet te warm, maar uiteraard ook niet te koud.

Meer ruimte

Zorgt voor extra ruimte. Hoe ruimer je huis, hoe beter. Organiseren en opruimen kan wonderen doen. De juiste lichtinval maakt je woning visueel groter. Dit kan eenvoudig door de ramen te wassen, de gordijnen te openen en grote voorwerpen voor de ramen te verwijderen. Doe ook enkele lampen aan. Spotjes in kasten zorgen voor een aangename en gezellige sfeer.

Het sanitair

Zie zeker het sanitaire gedeelte van je huis niet over het hoofd. Maak zeker alle sanitaire voorzieningen zoals badkamer en toiletten grondig schoon. Laat geen handdoeken rondslingeren en sluit het toiletdeksel. Voeg wat extra accenten toe. Heb je een lichte badkamer? Leg dan bijvoorbeeld gekleurde zeepjes in de gootsteen, douche of in je badkuip. Met de keuze van de juiste handdoeken breng je meer kleur in je badkamer.

Huisdieren

Vergeet niet dat niet iedereen van huisdieren houdt. Zorg voor een oppas wanneer je huis beschikbaar is voor bezichtiging. Laat de kattenbak ook niet in huis. Zorg ervoor dat je alle dierenartikelen uit het zicht houdt en zorg dat uw huis fris ruikt.Over de Auteur

Schrijven en kennis delen was van jongs af aan mijn passie. Dat is altijd zo gebleven. Ik was meer dan veertig jaar zelfstandig beroepsjournalist voor dag-, week- en maandbladen en voor periodieken over de uiteenlopendste onderdelen.

Nu ik als gepensioneerde veel tijd heb, beheer ik meerdere websites. Ik publiceer vooral over gezondheid, gezonde voeding, wonen, huis en tuin, reizen en vakantie, geldzaken en multimedia.

Ik hoop dat je ook wat aan mijn artikelen hebt...

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo