Zo maak jij je tuin klaar voor de zomer! - Artikelpost

Zo maak jij je tuin klaar voor de zomer!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 125 | Aantal woorden: 945 | Datum: | 0 commentaar

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat je weer heerlijk in je tuin buiten kunt zitten. Lekker in de avondzon barbecueën met de buren, je vrienden of je gezin. Wel vergt het weer enige voorbereiding voordat je van je tuin kunt genieten. Na de winter moet je je tuin weer klaar maken voor de zomer, maar hoe kun je dit nou het beste aanpakken? In het onderstaande artikel geef ik je een aantal tips die je zou kunnen toepassen om je tuin klaar te maken voor de zomer.
Inspecteer voordat je begint

In de herfst en de winter heb je waarschijnlijk weinig naar je tuin omgekeken en daarom is het slim om eerst naar je tuin te kijken. Je kunt dan in kaart brengen wat er moet gebeuren voordat je de hele zomer weer optimaal kunt genieten. Het kan zijn dat je hekwerk is beschadigd door een storm. Je kunt op de website van Intergard kijken naar hekwerken en vervolgens kan je je hekwerk een make-over geven. De kans is ook groot dat je gras er groener heeft uitgezien dan nu, om dit te herstellen kun je beginnen met het gras te maaien. Let op, doe dit wel pas als het in de nacht niet meer vriest. De kans is groot dat je het grasland bij moet zaaien, de beste periode om dit te doen is in juni/juli. Je zult merken dat binnen no-time het gras begint te groeien.


Neem afscheid van onkruid

De kans is groot dat je tuin volstaat met onkruid en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Het is belangrijk om het onkruid weg te halen voordat de temperaturen echt oplopen. Wanneer het warmer wordt, groeit het onkruid namelijk een stuk sneller en zul je dus ook langer bezig zijn om alles te verwijderen. Wanneer je tuin vol ligt met bestrating, denk je dat er geen einde aankomt bij het onkruid wieden. Je zou er dan voor kunnen kiezen om het onkruid weg te branden.


Tijd om te snoeien

Als al het onkruid uit de tuin is verwijderd, is het tijd voor de volgende stap, namelijk het snoeien van de tuin. De planten in de tuin vinden het fijn als je ze ontdoet van dorre takken en bloemkoppen. Wanneer je dit doet, is de plant namelijk instaat om weer opnieuw te groeien.


De puntjes op de i

Wanneer je planten weer gesnoeid zijn en al het onkruid is verwijderd, dan is het tijd om de puntjes op de i te zetten. De kans is groot dat er her en der bladeren liggen, afgeknipte takken en verdwaalde stukjes onkruid. Veeg dit allemaal bij elkaar en gooi dit vervolgens weg in de groene container. Nu is je tuin helemaal netjes en opgeruimd en dan is het tijd om je tuin volledig in te richten naar je stijl. Als je graag wilt barbecueën is het van belang dat je een mooie ruimte inricht om dit te kunnen doen. Of wanneer je graag je kinderen hun eigen speelhoek wilt geven, kun je dat ook realiseren! 


Over de Auteur

Particulier die het leuk vindt om informatie te delen over verschillende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo