FB pix Zo richt je de badkamer sfeervol in met accessoires - Artikelpost

Zo richt je de badkamer sfeervol in met accessoires

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3037 | Aantal woorden: 889 | Datum: | 0 commentaar

De badkamer sfeervol inrichten met decoratie

 

Je zal er misschien niet direct bij stil staan, maar de badkamer is een van de plaatsen in huis waar je erg veel tijd doorbrengt. Gemiddeld spendeer je 2,2 jaar van je leven in de badkamer met douchen, aankleden en tanden poetsen. Toch worden badkamers vaak saai ingericht. De ruimte heeft een duidelijke functie, behalve aankleding met badkameraccessoires wordt er daarom weinig aangebracht.
Door het aankleden van je badkamer kun je op een gemakkelijke manier een luxere sfeer creëren. Je hoeft helemaal niet je halve badkamer te verbouwen en nieuwe badkamermeubels aan te schaffen om een mooiere ruimte te maken. Met een beetje creativiteit en originele badkameraccessoires is voor elk budget gemakkelijk een mooie ruimte te maken. In veel gevallen zul je al een hoop kunnen doen met de spullen die je al in huis hebt.

Om te beginnen met het aankleden van je badkamer is het het makkelijkst te kijken naar de functionele voorwerpen in de ruimte. 
We beginnen bij de handdoeken. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van handdoeken in de zelfde kleurtinten, of kleuren die juist fel contrasteren, kun je al voor een nettere aankleding zorgen. Door grotere en kleinere handdoeken over elkaar te hangen worden ze stijlvol gepresenteerd en kun je ook zo weer een luxere sfeer verkrijgen. Als je echt de hotelsfeer wilt creëren kun je de handdoeken laten borduren met de namen van gezinsleden. Zo weet iedereen welke handdoek van wie is en geeft het direct een nettere uitstraling aan het handdoekenrek. Je kan ook badkameraccessoires kopen in dezelfde kleuren als je handdoeken.

badkamer
Hoewel een badkamer- of medicijnkastje vaak de enige grote accessoire is die een badkamer aankleed kan ook deze zelf weer worden aangekleed. Veel medicijnkastjes hebben naast een grote spiegel ook open plankjes waar gemakkelijk te bereiken spullen op kunnen worden geplaatst. Door gebruik te maken van bakjes en mandjes op de plankjes kunnen niet alle bezoekers direct zien welke middeltjes er onder handbereik staan en ziet alles er ordelijk en netjes opgeruimd uit. Denk aan bijvoorbeeld een mooie houten of bamboe beker voor het opruimen van de tandenborstels. Voor de zeep op de wastafel is het ook een idee een zeep te vervangen wanneer deze te ver versleten is, dit oogt niet netjes. De zeeprestjes die jeoverhoudt kun je gemakkelijk omsmelten tot een nieuwe zeep.
Ook de badkamermatten en het douchegordijn dragen bij aan de toon van de badkamer. Wanneer je donkere muren hebt is het een idee de accenten licht te houden. Wanneer je een erg lichte ruimte hebt geven champagnetinten vaak een luxer gevoel. 
Hoewel er veel soorten en kleuren zijn, zijn er ook veel verschillende prints, vooral bij de douchegordijnen. Een douchegordijn met hondjes erop is misschien bij aankoop erg leuk, maar wanneer het botst met de aankleding van de rest van de ruimte gaat het al snel vervelen. 
Kies daarom badkameraccessoires die goed aansluiten bij de inrichting van de rest van de badkamer. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een luxe, tropische uitstraling kan een douchegordijn met een jungleprint heel goed passen. Wil je echter een luxe hotel feel, dan is een effen kleur die aansluit bij de rest van de inrichting een goede keuze. Naast de functionele decoratie van de badkamer kun je ook nog denken aan het plaatsen van planten, beeldjes en lijsten met foto's of posters. Door het toevoegen van planten en andere decoratie middelen krijgt de badkamer al snel een meer huiselijke sfeer zonder dat het aan luxe afdoet. Hoe en waar je de voorwerpen plaatst is natuurlijk geheel voor eigen smaak.

Let er bij het aankleden van je badkamer op dat je geen glas gebruikt of glas dat niet breekt wanneer het valt. Veel badkamers hebben een tegelvloer waarop deze voorwerpen kapot kunnen vallen. Glassplinters schieten op zo'n vloer alle kanten op. En dat terwijl je hier juist vaak op blote voeten loopt. 
Ook voorwerpen die slecht tegen vocht kunnen moeten beschermd worden tegen schimmelvorming. Zorg dat je deze voorwerpen goed schoon houdt en controleer regelmatig of ze goed drogen.

design badkamer

Over de Auteur

Decoraza is een online lifestyle webshop die woonaccessoires verkoopt die perfect passen in je huis. Met heel wat oog voor detail verkopen we steeds weer unieke creaties.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo