Zo vervangt u zelf een radiator! - Artikelpost

Zo vervangt u zelf een radiator!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 464 | Aantal woorden: 452 | Datum: | 0 commentaar

Als een radiator versleten is of als er een nodig is met meer vermogen, dan kan een radiator vervangen worden. Een loodgieter kan u hierbij helpen. Het is echter ook mogelijk om het zelf te doen. Hieronder leggen we uit hoe dit moet.

Allereerst moet de CV installatie uitgeschakeld worden. Wanneer het is afgekoeld kunt u alle radiatoren in huis opendraaien. Laat daarna via het aftappunt van de CV installatie het water naar buiten lopen. Vervolgens kunt u het overige water wat nog in de te vervangen radiator zit er uit laten lopen via de afvoer van die radiator zelf. Vang het water op in een bak of emmer.

Daarna kunt u beginnen met het weghalen van de oude radiator. Begin met het ontkoppelen van de afvoerleiding van de radiator. Dit kunt u doen door de moeren van de fittingen los te draaien. Schroef nu ook de ophangbeugels waar de radiator tussen geklemd is los. De radiator is dan los en kan uit de beugels worden getild. Het is het handigst om dit met twee personen te doen.

In sommige gevallen is mogelijk om de ophangbeugels opnieuw te gebruiken. Is de nieuwe radiator echter een ander type, dan zult u de beugels wel moeten vervangen. Haal de oude beugels weg en teken op de muur af waar de nieuwe bevestigd moeten worden. Let er op dat u in ieder geval tien centimeter over laat tussen de radiator en de vloer. Maak de ophangbeugels nu vast aan de muur. Vervolgens kunt u de nieuwe radiator ophangen tussen de beugels.

Nu is het tijd voor het afronden. Sluit de radiator aan op de aanvoer en afvoerleidingen. Gebruik knelfittingen bij de aansluiting om te zorgen dat dit waterdicht is. In principe moet het nu helemaal goed geïnstalleerd zijn. Vul het water van de CV installatie weer bij en zet de ketel aan. Het is wel handig om de radiatoren eerst even te ontluchten.

 

Zo hebt u zelf uw radiator vervangen! Komt u er niet uit, of laat u deze klus sowieso liever aan een ervaren loodgieter zoals deze loodgieter in Groningen dan kunt u daar natuurlijk het beste even contact mee opnemen.Over de Auteur

Wij zijn uw loodgieter in Groningen en wij kunnen u veel werkzaamheden uit handen nemen! Als u ons loodgietersbedrijf inschakelt, bent u verzekerd van kwaliteit.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo