Zolderisolatie voor een extra kamer - Artikelpost

Zolderisolatie voor een extra kamer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 479 | Aantal woorden: 513 | Datum: | 0 commentaar

Het isoleren van uw zolder heeft meerdere voordelen. Ten eerste zorgt u uiteraard voor extra isolatie in uw huis, waardoor u bespaart op de stookkosten. Daarnaast zorgt zolderisolatie er ook nog eens voor dat u een ruimte creëert met een aangename temperatuur. Deze kunt u zo bijvoorbeeld als extra slaapkamer inrichten!

Nieuwe kamer

Veel toegankelijke zolders worden zelden gebruikt omdat het ’s winters te koud en ’s zomers te warm is. Om zo’n zolder in te richten als hobby- of slaapkamer is dan verspilde moeite omdat er dan te veel energie verloren gaat om de temperatuur te regelen. Zolderisolatie biedt hiervoor de oplossing. Door het installeren van voldoende isolatie op uw zolder zal de temperatuur gelijk blijven, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van de ruimte.

Zolderisolatie

Zolderisolatie wordt, anders dan bij dakisolatie, aan de binnenkant van uw huis aangelegd. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van glaswol, steenwol of hardschuimplaten. De hardschuimplaten zijn een kant en klare optie, welke u gemakkelijk kunt verven, waardoor het inrichten van een nieuwe kamer nog gemakkelijker wordt.

Het aanleggen van zolderisolatie kan alleen gebeuren bij een schuin dak. Een plat dak kan namelijk alleen van bovenaf worden geïsoleerd. Eerst moet echter gekeken worden in welke mate het schuine dak al is geïsoleerd. Dubbele isolatie kan er immers voor zorgen dat vocht achterblijft, wat voor schimmel of dakrot kan zorgen. Dit kan immers voor veel onnodige schade zorgen.

Advies

Huur bij zolderisolatie altijd een vakman in, deze kan u gepast advies geven over wat voor uw situatie het meest geschikt is. Een vakman weet precies welk isolatiemateriaal het beste bij uw woning en zolder past en ziet gelijk in hoeverre de woning al is geïsoleerd. Ook kunt u een niet toegankelijke zolder isoleren om te zorgen dat er geen warmte verloren gaat via het dak, als aanvulling up dakisolatie.Over de Auteur

Miranda Kuipers schrijft al jaren artikelen over diverse onderwerpen, met name over klussen, verbouwen en huis onderhoud.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo