Zomerse buien leiden tot aanpak riolering - Artikel Post - Artikel Marketing

Zomerse buien leiden tot aanpak riolering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 236 | Aantal woorden: 406 | Datum: | 0 commentaar

Het veranderen van het klimaat leidt steeds vaker tot flinke regenbuien. Om het toenemende aantal zomerse buien goed op te vangen wordt het riool aangepast. In totaal wordt er bijna voor 340 miljoen euro geïnvesteerd in de riolering om de regenwateroverlast aan te pakken. Bij hevige regenbuien blijft steeds vaker het water op straat staan. Dit kunnen we vergelijken met een file, het water moet wachten totdat het door het riool kan worden afgevoerd.

Om de riolering op peil te houden wordt er jaarlijks al veel geld geïnvesteerd in de riolering. Gemeenten verzorgen tijdelijke opslag boven de grond en afvoercapaciteit onder de grond. Dit jaar wordt er extra geld geïnvesteerd in de riolering. Ten eerste wordt de afvoercapaciteit uitgebreid. Daarnaast worden woningeigenaren gevraagd om hun tuin niet helemaal te betegelen, zodat het water in de grond kan zakken. Aanpassingen die worden gedaan om de regenwateroverlast aan te pakken zijn aparte regenwaterriolen, tijdelijke waterberging in het groen en op de straat, weghalen van obstakels die afstroming van regenwater doen belemmeren.

Het betegelen van tuinen is één van de grootste boosdoeners voor de wateroverlast. Doordat het water niet in de grond kan trekken maar via het riool afgevoerd moet worden komt er meer water in het riool terecht. Wanneer huiseigenaren en gemeenten ervoor zorgen dat er voldoende plekken zijn waar het water naar toe kan vermindert de druk op het riool.

Bent u benieuwd hoe de aanleg van uw riool verbeterd kan worden? Wij zijn rioleringsexperts uit Barendrecht en kunnen u adviseren over alles. Van een verstopping tot een complete nieuwe riolering. Met name het aanpassen van de woning aan de riolering is belangrijk, zodat u niet zelf een verstopping veroorzaakt. Neem dus snel contact met ons op. Dan gaan we samen kijken hoe wij uw huis het beste (opnieuw) kunnen inrichten.

Over de Auteur

Rioolexperts uit Barendrecht

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo