Zonnepanelen; een top investering - Artikelpost

Zonnepanelen; een top investering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 679 | Aantal woorden: 1320 | Datum: | 0 commentaar

 

 

Tijdens een economische crisis is het risicovol om te beleggen of te investeren. Een veilige investering, die nu steeds vaker wordt opgepikt, is het installeren van zonnepanelen. Waarom is deze investering zo aantrekkelijk?
Subsidie
Allereerst zijn de subsidieregelingen van de Nederlandse overheid zeer gunstig. Volgens de regelgeving kan een huishouden 15% van het installatie bedrag terugvragen. Dit bedrag bestaat uit verschillende kosten; het montagemateriaal, de omvormer en de zonnepanelen. De kosten van de installatie, ofwel arbeidskosten, vallen niet onder deze regeling. Het maximaal te subsidiëren bedrag is €650,- per installatie.


Installatie

Het installeren van zonnepanelen is een vrij gemakkelijk proces, u kunt dit eventueel zelf doen. De installatiekosten worden beïnvloed door verschillende kosten. Deze bestaan uit; het aantal zonnepanelen, de bereikbaarheid van de gewenste locatie, het soort dak en de dakconstructie en een meter die de teruglever vergoeding regelt.


Rendement
Aangezien zowat de volledige kosten bestaan uit de installatie, is het makkelijk rendement te behalen op uw panelen. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen ligt tussen de 30 en 45 jaar, afhankelijk van de kwaliteit. Het rendement zonnepanelen hangt af van een aantal factoren. Deze bestaan uit de hellingshoek van de zonnepanelen, de zijwaartse hoek, het soort zonnepaneel, het achterliggende systeem, de zon instraling, het aantal zon uren en de temperatuur. Wanneer we al deze factoren in overweging nemen komen we gemiddeld uit op een terugverdientijd van 10 jaar.


Soorten

Op dit moment zijn er drie verschillende soorten zonnepanelen, bestaande uit Monokristallijn, Polykristallijn en Amorf. Het is niet zo dat een van deze soorten beter is. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal panelen wat u wilt aanschaffen en de ruimte die u beschikbaar heeft. Momenteel zijn er ook bedrijven die bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe soorten panelen. Zo zijn zonnepannen nu net geïntroduceerd, dit zijn dakpannen waarin 
zonnepaneeltjes zijn geïntegreerd.

Conclusie

Zonnepanelen zijn een veilige en waardevaste investering. In combinatie met de subsidies op de installatie is het zeer aantrekkelijk. Het zorgt ervoor dat u minder kosten maakt op uw energierekening en minder afhankelijk bent van uw energieleverancier. Wanneer u meer energie opwekt dan u verbruikt, kunt u energie terugleveren aan het net. De terug geleverde energie wordt verrekend met uw eigen energieverbruik. Natuurlijk bent u niet de enige die profiteert, u draagt bij aan een duurzaam bestaan.

 

 

Over de Auteur

Ervaren tekstschrijver onder andere gespecialisserd in duurzame energievormen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo