Zonnepanelen kopen - Artikelpost

Zonnepanelen kopen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 443 | Aantal woorden: 1095 | Datum: | 0 commentaar

Zonnepanelen alleen op daken toepasbaar? 

Is de enige plek voor zonnepanelen nu echt je dak? Dit is een veel gestelde vraag. Maar het antwoord is nee. Zonnepanelen kun je tegenwoordig overall plaatsten. Het kan voorkomen dat je geen goed dak hebt om panelen te plaatsen. Bijvoorbeeld omdat de ligging niet goed is en je geen hoge opbrengst kunt behalen. Als je dak gericht staat op het zuiden heb je een perfecte ligging voor zonnepanelen. Tevens zijn de windrichtingen west en oost ook goed. Als je dak op het noorden ligt is je dak echter minder geschikt voor zonnepanelen. Hier kun je natuurlijk niets aan doen, maar er zijn andere mogelijkheden:

 1. In de tuin

Als je zonnepanelen op je dak niet mooi vindt, er is geen plek of de ligging is niet gunstig dan is het een mogelijkheid om je panelen in de tuin te leggen. Ook in de tuin vangen ze zonlicht en kunnen ze erg rendabel zijn.

 2. Aan de gevel

Als je dak niet gunstig ligt kun je ook andere plaatsen op of aan je huis zoeken voor optimaal gebruik van zonnepanelen. Na bevestiging van de meest optimale plek kun je ervoor kiezen om je panelen aan de gevel te plaatsen. Een bijkomend voordeel kan zijn dat je de zonnepanelen ook als zonwering kunt gebruiken.

 3. Aan het balkon

Als je balkon gunstig ligt ten opzichte van je dak kun je ook zonnepanelen integreren in de reling van je balkon. Dus ook als je geen eigen dak tot hun beschikking hebt, bijvoorbeeld je hebt een flat of een appartement is het toch mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Het rendement van de panelen zal iets lager zijn maar toch kan dit tot besparingen leiden.

 4. Als zonwering

Ook kun je zonnepanelen in zonweringen plaatsen. Hierdoor nemen ze geen ruimte in beslag en vallen ze bijna niet op. De panelen kunnen bijvoorbeeld worden geplaatst in parasols of zonneschermen.

 5. Als dak

Ook kun je zonnepanelen gebruiken als dak. Als je een licht dak of overkapping wilt hebben waar materiaal niet erg van belang is zou je zonnepanelen kunnen gebruiken. Je zou kunnen denken aan je schuurtje, carport of dakraam.

 6. Als garage dak

Als je geen garage hebt en je wilt toch dat je auto of fiets droog staat is er de mogelijkheid om een overkapping te maken van zonnepanelen. Je moet natuurlijk wel de ruimte hebben op eigen terrein. Een dergelijke oplossing is niet alleen functioneel maar het geeft ook nog eens een luxe uitstraling aan je oprit.

7. Als overkapping van een terras

Als je buiten een mooi groot terras hebt en je wilt een plakje creëren waar het altijd droog is en je in de zomer in de schaduw kunt zitten kun je ook zonnepanelen gebruiken. Je kun teen terras overkapping van zonnepanelen maken. Helemaal als je een tuin of terras op het zuiden hebt zullen de zonnepanelen erg veel opbrengen. Nu kun je genieten van je buitenplek en tegelijkertijd geld besparen.

 Iets voor jou?

Het blijkt wel dat er zeer veel creatieve oplossingen zijn om zonnepanelen aan te schaffen. Ook mensen zonder een eigen dak kunnen optimaal genieten van de voordelen van zonnepanelen. Als je meer informatie wilt hebben over de mogelijkheden is het altijd raadzaam om de specialist te raadplegen. Maatwerk is altijd mogelijk en zij kunnen meedenken aan creatieve oplossingen.

Meer informatie over zonnepanelen kopen.

Over de Auteur

Zonnepanelen Company is specialist in zonnepanelen. Wij verkopen speciale doe het zelf zonnepanelen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo