Zout, chloor of licht in je zwembad - Artikelpost

Zout, chloor of licht in je zwembad

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 343 | Aantal woorden: 490 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je een zwembad ging kopen dan was het een lange tijd vrij eenvoudig om te bepalen op welke wijze je het bad zou gaan desinfecteren. Bijna iedereen gebruikte toen chloortabletten om het als desinfectie middel in het water. Echter weten we tegenwoordig, dankzij de toegenomen kennis over gezondheid en welzijn dat de keuze voor chloor minder voor de hand ligt.

Niet alleen zijn er steeds meer nadelen ontdekt aan chloor, zout is ook gewoon veel prettiger voor mens en milieu. Het is dan ook de vraag of je wel helemaal op de hoogte bent van de laatste stand van zaken als je chloortabletten blijft gooien in je zwembad.   

Er zijn immers prima andere methoden en die winnen het steeds vaker van chloor. Met name de opkomst van zoutwaterbaden valt daarin op. Zoutwaterbaden hebben op voorhand meer te maken met chloor dan je zou hebben. De scheikundige naam voor zout, dat is natriumchloride, verklaart het al enigszins. Het ligt dus bij elkaar in de buurt, maar je zou zout de vriendelijkere manier van reiniging voor je zwembad kunnen noemen. Voor je huid, haar en de omgeving. Chloorwater loos je namelijk niet in je tuin. Maar als er wat water uit je zoutwaterbad springt; niemand die er een probleem mee heeft. 

Het installeren van een zoutwaterpomp heeft nog een groter voordeel in je zwembad. Eenmaal geinstalleerd behoeft het zout weinig meer. Chloor moet structureel worden aangevuld, omdat het nu eenmaal snel zijn reinigende werking verliest. Zout heeft dat nadeel niet, en is daarnaast gewoon beter voor de mens.

Andere methoden zijn er ook. Zijn zijn gezond, onzichtbaar en doden effectief alle ziekteverwekkers die je maar kunt bedenken. Uiteraard zijn er wel flinke nadelen. Als het we namelijk over het reinigen van het zwembad met uv-licht hebben, kunnen we namelijk flink de portemonnee trekken. Het is een perfecte methode, dat wel, maar een installatie in erg duur in vergelijking met de andere methoden. Daarnaast is het gevoelige techniek en moet je om de zoveel tijd onderdelen vervangen.

Is dat het hele verhaal? Er zijn nog andere methoden, maar die zijn niet gebruikelijk of vallen waarschijnlijk buiten de ideale prijsrange. We hebben het hierover met name over reiniging met ozon, dat een sterk middel is. Echter, omdat ozon in de lucht giftig is, kan dit alleen binnen worden gebruikt en dan nog is het aan de prijs. De andere methode is koper-zilver ionisatie. Erg effectief, maar ook daarvoor geldt: trek je portemonnee maar. Conclusie? Een zoutwaterbad heeft zo zijn voordelen.

 

Over de Auteur

Lennert Hut blogt voor online marketing-doeleinden voor een keur van websites

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[306 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo