Zweeds Rabat | Bouw je eigen schutting - Artikelpost

Zweeds Rabat | Bouw je eigen schutting

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 216 | Aantal woorden: 567 | Datum: | 0 commentaar

Wil jij zelf aan de slag met het bouwen van een schutting van Zweeds Rabat? Als handige klusser is dit voor jou vast geen probleem. Toch willen we je nog wat extra advies geven. In dit artikel geven we een paar handige tips en tricks voor het bevestigen van rabatonderdelen. Zo bouw je de mooiste schutting van Zweeds Rabat. Meer weten? Lees dan snel onze handige tips voor een geslaagde klus!

Basisregels voor bouwen met Zweeds Rabat

Zweeds Rabat is de ideale houtsoort om een mooie schutting van te bouwen. Wij vinden het daarom niet zo vreemd dat je dit type hout steeds vaker tegenkomt in het straatbeeld. Wanneer je begint met het bouwen van jouw schutting, is het goed om de belangrijkste basisregels te kennen. Het niet opvolgen van deze regels kan namelijk leiden tot scheuren in het hout.

De drie basisregels voor werken met Zweeds Rabat:

  1. Schroef het rabat vast op de dikke kant
  2. Let goed op de ruimte tussen de palen
  3. Gebruik regelwerk

Vastschroeven op de dikke kant van het hout

Voor een mooi en langdurig resultaat is het belangrijk om Zweeds Rabat op de juiste manier te bevestigen. Dit doe je door de dikke kant van de rabatonderdelen vast te schroeven. De dunne kant van de rabatonderdelen worden door de overlap vastgehouden. Hierdoor kunnen de rabatdelen vrij in de breedte ‘werken’. Bevestig je de rabat delen niet op de juiste manier, dan ontstaan er bij de schroefverbinding scheuren in het hout. Het is jammer van al je harde werk als je over enkele jaren dit tuinklusje opnieuw mag uitvoeren!

Let goed op de tussenruimte!

Tijdens het bouwen van je houten schutting is het belangrijk om goed te letten op de ruimte tussen de palen. De maximale ruimte tussen de palen is 200 cm. Let op: schroef niet te dicht op de kopse kant van een rabatonderdeel. Hierdoor vergroot je alleen maar de kans op scheuren in het hout.

Gebruik een regelwerk

Ben je klaar om de planken van Zweeds Rabat te bevestigen aan de palen? Dan adviseren wij om een maximale tussenruimte van 200 cm aan te houden. Om de ze lange afstand te overbruggen, moet je deze wel voorzien van en extra regelwerk. Zo houd je de planken goed op hun plaats.

Gebruik het juiste materiaal

Het bouwen van je schutting begint natuurlijk met het bestellen van planken en palen van Zweeds Rabat. Maar weinig mensen houden ook rekening met het bevestigingsmateriaal. Mogen wij je een tip geven? Kies voor rvs-bevestigingsmateriaal. Hiermee voorkom je dat er in de loop der tijd roestplekken ontstaan op het hout.

Over Douglas-hout.nl

Snel Zweeds Rabat nodig voor jouw schutting? Bij Douglas-hout vind je alles van Zweeds rabat en douglas palen tot rvs-bevestigingsmateriaal. Behoefte aan professioneel advies voor je gaat bouwen? Kom dan gerust langs bij de vestiging van douglas-hout.nl in ede.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo