FB pix 3 tips bij het kopen van goede schoenen - Artikelpost

3 tips bij het kopen van goede schoenen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 407 | Aantal woorden: 554 | Datum: | 0 commentaar

Het kan best een hele uitdaging zijn, om schoenen te kopen die niet alleen leuk zijn maar die ook goed voor je voeten zijn. In dit artikel geven we je 3 tips bij het kopen van goede schoenen, waar je voeten blij van worden. 

Waarom zijn goede schoenen belangrijk? 

Jouw lichaam wordt blij van goede schoenen. Wanneer je lange tijd geen goede schoenen draagt, die passen bij jouw voeten, kunnen je voeten zich gaan vervormen. Denk bijvoorbeeld aan schoenen voor vrouwen, deze zijn aan de voorkant vaak erg smal. Dit kan op termijn zorgen voor een vervorming van de voorvoet. 

Naast het belang van goede schoenen voor je voeten, is het ook belangrijk voor de rest van je lichaam. Veel lichamelijke klachten kunnen voorkomen óf verlicht worden door het dragen van de juiste schoenen. Goede schoenen geven je een verbeterde houding en kunnen rugklachten voorkomen. 

Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van schoenen? We geven je 3 tips. 

1. Neem de tijd om te passen 

Goede schoenen zijn niet alleen afhankelijk van degene die de schoen gemaakt heeft. Het is ook heel belangrijk dat je schoenen goed passen! Wanneer je schoenen gaat kopen, is het belangrijk om de tijd te nemen om te passen. Belangrijk om op te letten, is dat je voeten voldoende ruimte hebben. Je kunt dat testen door even te proberen of je tenen nog kunnen bewegen aan de voorkant. Aan de achterkant kun je testen of er ongeveer een duimbreedte ruimte over is. 

Schoenen kun je het best passen aan het eind van de middag, omdat je voeten zich gedurende de dag uitzetten en ze dan wat dikker zijn. En vergeet niet om zowel de linker- als de rechterschoen te passen, want je voeten zijn natuurlijk niet exact hetzelfde. 

2. Kies schoenen van natuurlijk materiaal 

Schoenen worden gemaakt van allerlei verschillende materialen. Zoek je goede schoenen waar je voeten blij van worden? Kies dan voor natuurlijke materialen zoals leer. Waarom dat beter is? Omdat leer zich aanpast aan je voeten. Zo vormt de schoen zich als het ware naar je voet. Tegenwoordig vind je zelfs schoenen gemaakt met stretchleer. Dit type leer geeft je voet ruimte wanneer dit nodig is, maar herstelt zich ook weer als je de schoenen niet draagt. 

3. Let op het voetbed van de schoen

Niet alleen de pasvorm en het materiaal zijn erg belangrijk bij goede schoenen, ook het voetbed is een dealbreaker. Een goed voorgevormd geeft je voet meer ondersteuning, wat je schoenen direct comfortabeler maakt! Zeker wanneer je al last hebt van voetklachten of pijnlijke voeten hebt, kan een comfortabel voetbed de pijn verlichten. Dat is extra fijn wanneer je graag wandelt, veel loopt tijdens je werk of bijvoorbeeld een dagje gaat winkelen. 
Over de Auteur

Schoenwijzer is een platform waar je alles vindt over goede schoenen voor mensen met voetklachten. In samenwerking met voetspecialisten zijn honderden artikelen geschreven over voetklachten en het vinden van de juiste schoenen in elke situatie. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo