3 van de meeste spraakmakende samenwerkingen met Dr. Martens - Artikel Post - Artikel Marketing

3 van de meeste spraakmakende samenwerkingen met Dr. Martens

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 110 | Aantal woorden: 442 | Datum: | 0 commentaar

Politieagenten. Punks. Grungers. De laarzen en schoenen van Dr. Martens blijven immens populair bij verschillende subculturen. Ze zitten namelijk ontzettend comfortabel en zijn een belangrijk instrument bij het afzetten tegen de mainstream-cultuur. Reden genoeg om met dit merk de samenwerking aan te gaan. In deze blog delen wij enkele bands en media-iconen die met Dr. Martens in zee zijn gegaan.

1. The Who

Het is 1967. Pete Townshend - gitarist en songwriter van The Who - draagt tijdens één van de legendarische concerten een oud paar Dr. Martens schoenen. Model 1460 om precies te zijn. Het blijkt een succes: de schoen groeit uit tot een waar icoon. Eerder dit jaar is de cirkel eindelijk rond. The Who en Dr. Martens gaan de samenwerking met elkaar aan. Een nieuwe lijn met de Britse vlag en het kenmerkende logo van The Who wordt de wereld ingeslingerd. Sokken. Laarzen. Lovers. Voor iedere fan is er wat wils.

2. Sex Pistols

Als er iets punk schreeuwt, is het de Sex Pistols. Met hun komst in 1975 veranderde de muziekwereld voorgoed. Onderhand is het alweer 44 jaar geleden sinds de bandleden voor het eerst in de 1460 te zien waren. Tijd om na zo’n lange periode de samenwerking eens met elkaar aan te gaan. Bij het ontwerpen van deze exclusieve lijn, speelt de iconische plaat Never Mind the Bollocks natuurlijk een belangrijke rol. Sinds februari eerder dit jaar zie je het tekenwerk daarom op de schoenen, tassen en t-shirts van Dr. Martens.

3. New Order // Joy Division

Joy Division. Naast geweldige muziek kent deze band vooral een tragisch einde. Nadat ze meerdere nummer 1-hits hadden gescoord met Love Will Tear Us Apart en Control, pleegde zanger Ian Curtis zelfmoord. Het uiterst succesvolle album Unknown Pleasures blijft echter een absolute klassieker. De overgebleven bandleden slaan gezamenlijk een andere weg in. New Order is geboren en creëert hit na hit. Wie kent Blue Monday bijvoorbeeld niet? In 2018 slaan de band en Dr. Martens de handen ineen. Drie iconische laarzen zijn het resultaat.

De schoenen van Dr. Martens zijn altijd al een goede manier geweest om je tegen de gevestigde orde te verzetten. The Who. Sex Pistols. Joy Division. Alle drie hebben ze een belangrijke band met het merk. Nu voor altijd vereeuwigd met een magische samenwerking.Over de Auteur

Leverancier van schoenen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[240 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo