FB pix Birckenstock: van gezondsheidschoen tot trendgevoelige schoen - Artikelpost

Birckenstock: van gezondsheidschoen tot trendgevoelige schoen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 4187 | Aantal woorden: 341 | Datum: | 0 commentaar

Iedereen kent ze wel: de Birckenstocks. De meningen zijn er over verdeeld, maar desalniettemin worden ze veel gedragen.Vooral in de zomer zijn ze geliefd bij zowel vrouwen als mannen. Zelfs kinderen ontkomen niet aan deze trend die is overgewaaid uit ons buurland.

De oorsprong van het van duits afkomstige sandalenmerk Birckenstock vond plaats rond 1774. Destijds was het bedoeld voor het ziekenhuispersoneel. De 'gezondheids aspecten' droegen hieraan bij. Zo is het voetenbed gemaakt van o.a. kurk en latex, wat zorgt voor een een hoogst mogelijk draagcomfort. Ook is de zool extreem licht, slijtvast en heeft zeer goede dempingseigenschappen.

Lange tijd, zeer lange tijd werd deze sandaal gezien als 'old-fashioned' en vaak ook geassocieerd met geiten-wollen-sokken type mensen. Enkele jaren geleden echter heeft dit denkbeeld een gehele andere wending gekregen. De sandaal is niet meer alleen voor ' gezondsheidfreaks' en is zelfs doorgedrongen in de schoenenkast van de burgerlijke mensen.

Waarom niet kopen? Iedereen draagt ze toch? Ik vraag mij alleen sterk af of deze mensen de sandalen wel echt zo geweldig vinden zoals ze beweren, of dat ze gedwongen worden het mooi te vinden zoals dat met de meeste trends het geval is. Kom op, 20 jaar geleden durfde niemand er mee te pronken, tenzij je een echte eigen smaak had. 20 jaar later heb je geen identiteit meer nodig om de Birckenstock te kunnen dragen. Laten we echter niet vergeten dat de sandalen onze voeten natuurlijk wel ten goede komt en dat is ook het voornaamste doel van een schoen.

Nu de zomer voorbij is heb ik zo'n gevoel dat de Birckenstocks volgende zomer niet meer in het spotlights staan, maar plaats moeten maken voor een andere slipper. Wie weet wat het ons mag brengen.Over de Auteur

Studeert momenteel International Business and Management Studies. Houdt van muziek, films, politiek, dans, en sporten. Kritisch ingesteld. Heeft dezelfde 'oppervlakkige' droom als bijna ieder andere jongen: Veel geld verdienen, mooi huis en een luxe leventje. Echter ga ik het waarmaken!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo