Dameslaarzen onderhouden na slecht weer - Artikel Post - Artikel Marketing

Dameslaarzen onderhouden na slecht weer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Sanne Velthuis
Gezien: 1194 | Aantal woorden: 550 | Datum: Thu, 29 Sep 2011 | 0 commentaar

Slechte weersomstandigheden kunnen dameslaarzen aantasten doordat ze worden uitgerekt en de kleuren vervagen. Vochtig weer zoals regen, sneeuw en ijs voorkomen is de beste manier om laarzen mooi te houden maar dat is in de praktijk natuurlijk niet altijd mogelijk. Een proactief onderhoudsplan kan alle dameslaarzen mooi houden, ongeacht de weersomstandigheden. 

1. Maak de laarzen regelmatig schoon. Verwijder vuil en stof na elk gebruik met een vochtige doek of met een leerreiniger die speciaal bedoeld is voor het soort leer van de laarzen. Gebruik geen reinigingsmiddel met een agressief of zuur bestanddeel want daardoor kan de bovenlaag van het leer beschadigen. 
2. Voor een grondige reiniging wordt het gebruik van zadelzeep aangeraden. Spoel de zeep goed uit zodat het leer niet uitdroogt. Laat de laarzen drogen en wrijf ze op met een katoenen of linnen doek.
3. Verzorg na de reiniging het leer van de laarzen. Door een conditioner te gebruiken die de natuurlijke vetlaag van het leer vervangt, blijven de laarzen zacht en gevoed. De conditioner moet worden aangebracht met twee dunne lagen in plaats van één dikke.
4. Als er krassen zitten op het leer van de laarzen dan kun je een wax, crème of pasta gebruiken in een lichtere kleur om het leer te behandelen en de krassen te bedekken of verminderen.
5. Door de laarzen waterafstotend te maken wordt water niet meer door het leer opgenomen. Dit wordt bereikt door regelmatig een waterafstotend middel te gebruiken. Lees goed de gebruiksaanwijzing om zeker te weten dat het middel geschikt is voor het materiaal waar de laarzen van gemaakt zijn.
6. De gereinigde laarzen moeten 24 uur drogen. Laarzenspanners worden aangeraden om de laarzen mooi van vorm te houden. Plaats de laarzen nooit bij een extreme warmtebron zoals een openhaard of oven want hierdoor kan het leer beschadigen.

Ook ijs kan de laarzen beschadigen. Het leer van de dameslaarzen kan bevriezen bij blootstelling aan ijs. Als de laarzen bevroren zijn geweest of als ze beschadigd zijn door ijs, dan kunnen de volgende stappen helpen. 

1. Laat het ijs smelten met een haardroger op de laagste stand en gebruik een zachte, droge doek om het vocht op te deppen. 
2. Meng één deel water met één deel azijn en maak een doek vochtig met deze oplossing. Leg de doek op het ‘bevroren’ deel van de laars en laat het één tot twee uur op de vlek liggen.
3. Maak de laars weer waterafstotend zoals beschreven in stap 5 hierboven en laat drogen.
4. Breng tot slot een leerpolish aan door het in te wrijven met een zachte doek en verwijder eventuele andere vlekken.

Nu is de buitenkant van de dameslaarzen beschermd en onderhouden. Het is ook belangrijk om de binnenkant van de laarzen te beschermen. Doe dit door altijd sokken of een panty te dragen in de laarzen.

 

Over de Auteur

Sanne Velthuis

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo