FB pix Dameslaarzen: welk materiaal is het meest duurzaam? - Artikelpost

Dameslaarzen: welk materiaal is het meest duurzaam?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1234 | Aantal woorden: 516 | Datum: | 0 commentaar

Vandaag de dag is er heel veel leuk schoeisel verkrijgbaar voor vrouwen. In de categorie van laarzen is een grote hoeveelheid verschillende stijlen te vinden. Er zijn laarzen die zijn ontworpen als modieuze laarzen met hoge hakken en gemaakt van relatief dun materiaal. Er zijn ook stevige laarzen speciaal ontworpen voor buitenactiviteiten. Als je op zoek bent naar hoge kwaliteit dameslaarzen die ook erg duurzaam zijn, is het het beste om te kijken naar laarzen gemaakt van leer. Voor laarzen is leer het meest duurzame materiaal. Deze laarzen zijn zowel in ‘outdoor’ als in modieuze stijlen te vinden. 

Het outdoor type wordt veelal geassocieerd met wandel- en kampeeractiviteiten. Het is vaak gemaakt van suede met een comfortabel gevoerde binnenkant. Timberland is een bedrijf wat veel van dit soort laarzen maakt speciaal voor vrouwen. Ze zijn beschikbaar in meerdere kleuren, waaronder zwart en bruin en er is ook een nieuw soort hoge laarzen in roze en wit.  Deze stevige laarzen zijn geveterd en hebben zogeheten ‘wafelzolen’ die zorgen voor goede grip. Het materiaal kan bewerkt worden met een suede of leer-spray om het water-resistent te maken.

De in leer verkrijgbare stijlen voor basic outdoor gebruik zijn te krijgen in types die geschikt zijn om te dragen in regen en sneeuw. Dit kunnen enkellaarzen of kniehoge laarzen zijn, en ze zijn veelal ook gevoerd. Dit type leer is meestal glad en soepel en speciaal gefabriceerd om duurzaam te zijn, dus er zullen niet snel gaatjes of scheurtjes in komen. Laarzen gemaakt van stof kunnen blijven hangen aan scherpe dingen en dan scheuren. Ze zijn tevens niet waterresistent, dus als het regent kan het gebeuren dat de schoenen lekken en je sokken en voeten nat worden.

Zelfs zonder speciale bewerking heeft echt leer een eigen gradatie van bescherming tegen water en het zal dus niet snel lekken. Je komt wel eens laarzen tegen die gemaakt zijn van vinyl en die eruit zien alsof ze van leer zijn, maar deze zijn niet zo duurzaam als laarzen van echt leer. Deze vinyl exemplaren zijn beter dan die van stof, maar ze hebben niet de flexibiliteit van echt leer. Dit maakt dat ze makkelijker scheuren wanneer ze herhaardelijk in dezelfde richting gebogen worden.

Voor modieuze laarzen gemaakt van leer is een grote hoeveelheid verschillende typen te vinden, waaronder slangenleer en alligatorleer.  Er is ook een breed assortiment aan westernlaarzen voor vrouwen die gemaakt zijn van stevig leer. Deze zijn beschikbaar in een grote hoeveelheid verschillende stijlen en kleuren, zodat ze aansluiten bij je persoonlijke smaak. Met al deze beschikbare stijlen kun je er zeker van zijn dat wanneer je kiest voor een duurzame laars, je je gevoel voor mode in ieder geval niet hoeft op te offeren. 

 Over de Auteur

Jenny L.

Op zoek naar nieuwe, perfect passende schoenen? Ga voor een uitgebreide collectie stijlvolle dameslaarzen en –schoenen in diverse kuit- en wijdtematen naar DUO, online specialist in laarzen met brede schacht en smalle of brede schoenen. Because style is nothing without fit! DUO: wereldwijd marktleider in brede schacht laarzen, smalle schacht laarzen, brede schoenen, smalle schoenen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo