FB pix De geschiedenis van de damestassen - Artikelpost

De geschiedenis van de damestassen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1513 | Aantal woorden: 686 | Datum: | 0 commentaar

tassen met Peruaanse textiel

 

De historie van de tassen van de romeinen tot nu


het verleden van de tassen

In de Romeinse tijd namen vrouwen potten mee met een touw eraan bevestigd en daarmee bezochten zij het badhuis. De schoonmaakster nam deze potten / zakken mee. In de Middeleeuwen waren er nog geen zakken in de plunje. Dat was de drijfveer om een buidelzak of geldzak te dragen.

In vroegere tijden waren deze tassen veel op de markt te vinden.het lijkt nog steeds op de tassen die wij nu dragen. Alleen droegen ze het meer om de gordel dan nu.

De tassen waren groot en je werd vaak berooft. Het ontwerp werd later minder groot en zwaar. Bij deze kleinere tassen werd vaak een stalen slot ingewerkt. In die tijd werden verschillende materialen gebruikt. Voor de tassen gebruikte men vaak leer en mooie textiel. Er kwamen ook verschillende tekentjes op dat werd allemaal gedaan met kwasten of opgenaaide edelstenen. Veel tassen uit de oudheid zijn verloren gegaan De damestassen bevatten meestal make up en dingen voor persoonlijke verzorging. Er werden toen ook soms kleine kistjes gemaakt met handgrepen.. De inhoud van deze kistjes bestond uit documenten of poker kaarten. Verder in de middeleeuwen werden er kistjes gemaakt met verborgen vakjes.waar ze ook bijbels of verborgen spiegeltjes in deden. zeventiende eeuw De ontwerpers van tassen in de zeventiende eeuw maakten de tassen vaak van linnen. Ze werden gedecoreerd met allerlei borduursels en andere materialen In Londen werden de eerste tassen voor documenten ontworpen. In het museum zijn nog zulke tassen te vinden. In het museum liggen de mooiste en fraaist gedecoreerde versies. rond 1900 In deze tijd werd het de gewoonte om al je dingen in doosjes te stoppen. Zoals sieraden maar ook stopen ze er nu sleuteltjes, schaartjes en handwerkgerei.Dit namen ze vaak mee als ze op reis gingen. 19 de eeuw Kleding ontwerpers bedachten steeds beter kleding. Ze waren niet meer zo bloot gekleed ze hadden dus meer kleren aan, De tassen die men gebruikte , waren afgestemd op de mode van die tijd. Vrouwen werden zich steeds bewuster van de kleding van het moment. 1 van die vrouwen was Madame Tallien. Zij maakte een design van papier - mache. Het ontwerp had een vaas vorm. Zo werd klederdracht meer compleetDe tassen werden nu meer afgestemd op de kleding. De tassen werden echt populair aan het eind van de 19 de eeuw. Eerst was het nog niet betaalbaar voor alle mensen De buideltassen rond de heupenwas niet meer van die tijd en stond niet meer bij de kleding , zo ontstonden de eerste handtassen. Deze handtassen zijn niet meer verdwenen sinds die tijd. Het is niet meer uit het beeld van de vrouw te denken. Tussen 1815 en 1850 konden de vrouwen ook zelf tasjes gaan maken. Er stonden veel modellen en patronen in het blad aglaja Van die tijd zijn er nog veel tassen overgebleven. Steeds vaker werd er gebruikgemaakt van leer , zo gingen ze lager mee dan de normale tas. Na 1850 werden koffers populair. Het was een koffer die ze gebruikten als ze gingen logeren. Deze koffers werden ontworpen met hout , karton en leer. Rond 1890 ontstonden er modellen voor hoeden. De hoofddeksels uit die tijd waren erg groot.vaak met de hand gemaakt en erg prijzig. Door ze in deze koffers te stoppen gingen ze ook niet zo snel stuk.

 Over de Auteur

Ik kom uit peru en woon al 3 jaar in nederland , na mijn inburgering ben ik mijn eigen atelier begonnen , in mijn land heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van mode

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo