FB pix De geschiedenis van de Primark - Artikelpost

De geschiedenis van de Primark

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2431 | Aantal woorden: 433 | Datum: | 0 commentaar

De geschiedenis van de succesvolle mode keten, de Primark gaat terug tot 1969. Het begon in Dublin, een plaatsje in Ierland waar het bovengenoemde bedrijf zijn eerste winkel openende. Het doel van de Primark was om kleding en andere mode accessoires aan te bieden tegen de allerlaagste prijzen. Dit ging zeker niet zonder succes want in de winkel stroomde het zo vol met klanten. Doordat de winkel zo populair werd besloot het Ierse bedrijf om nog eens vier winkels te openen. Binnen één jaar tijd had het nog eens vier extra vestigingen rondom Dublin.
Enkele jaren later, buiten in de stad werd in 1971 nog een winkel bijgebouwd, één die groter was als alle andere. Cork was de stad die deze goedlopende winkel mocht verwelkomen. En ook dit werd opnieuw een groot succes. Zo groot dat het nog eens elf winkels opende in een jaar tijd. Op dit moment  beschikt Ierland over zo’n 41 vestingen

 

Op naar Europa
Ze worden groter en groter en hebben vervolgens de besluit genomen om de uitdaging aan te gaan buiten Ierland. Ze openenden winkels in hun buurtland, Groot-Brittannië Er werd in Groot-Brittannië maar liefst tot op het heden meer als 170 vestingen gebouwd. Tevens heeft de Primark ook velen C&A’s vestingen overgenomen in Groot-Brittannië om daar hun winkel in te bouwen.

Het was niet genoeg voor de grote, machtige Ierse winkelketen. Ze trokken richting Portugal, Spanje, Duitsland, België, Oostenrijk, Italië en sinds kort ook de Verenigde Staten. Ons land kreeg in december 2008 de eerste Primark. De Primark Rotterdam Alexandrium. Ondertussen kunnen we al in veertien (14) verschillende steden de Ierse keten bezoeken. Het zal niet lang meer duren voordat we nog meer vestingen mogen verwelkomen in ons land. Ook wordt er een groot distributie centrum gebouwd in Roosendaal voor de Primark. De teller van de aantal winkels door heel de wereld van de Primark staat op dit moment op 323 (!).

Over de Auteur

Informatieve artikels over verschillende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo