FB pix De geschiedenis van lingerie - Artikelpost

De geschiedenis van lingerie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1109 | Aantal woorden: 442 | Datum: | 0 commentaar

De term lingerie is afkomstig uit de oude Franse taal en betekend van oorsprong “linnen”. Hoeveel lingerie al eeuwenoud is, werd de term lingerie nog niet op grote schaal gebruikt, tot aan het jaar 1850. Het is opmerkelijk te noemen dat in de oudheid de term lingerie door vele mensen als taboe werd beschouwd. Lingerie heeft een grote bijdrage geleverd aan het sensuele aanzien van een vrouw. Met lingerie konden vrouwen laten zien aan de buitenwereld hoe mooi zij er uit konden zien. De rijke en grote historie van lingerie heeft een grote rol gespeeld in het vrouwelijk kleden van de vrouw en voor velen om van het jongensachtige imago af te komen.

De werkelijke oorsprong van lingerie blijft een raadsel
Hoewel het onmogelijk is om de exacte wortels van lingerie op te sporen, zijn de eerste signalen van het gebruik van elegante lingerie afkomstige uit de oude Egyptische tijd. Deze signalen dateren zelf van 3000 jaar voor Christus. Veel mensen weten niet dat lingerie al zo ver teruggaat in de tijd en veronderstellen dat het iets is vanuit de 19e eeuw. Verschillende terracotta beeldjes, die werden ontdekt in Egypte, suggereren dat er in die tijd al verschillende soorten onderkleding werden gedragen. Daarnaast is ook te zien dat leeuwenhuid werd gebruikt voor het maken van deze onderkleding. Veel vrouwelijke standbeelden in het oude Griekenland, tonen ook aan dat vrouwen gekruisde banden om hun schouders droegen. Ook dit wordt gezien als een bepaalde vorm van lingerie en het tonen van vrouwelijkheid. De eeuwen die daarop volgden hebben een grote rol gespeeld in de verdere ontwikkeling van lingerie.

Lingerie in de 20e eeuw
In de 20e eeuw werd lingerie ontzettend populair, waardoor veel verschillende mensen aan de basis stonden van de verdere ontwikkeling van lingerie. Steeds meer variaties werden bedacht en lingerie nam een grote vlucht. Zo werd er geëxperimenteerd met het gebruik van verschillende materialen en werden er diverse kledingstukken ontworpen. Vandaag de dag kunnen we niet meer om lingerie heen en duizenden bedrijven voeren hun complete handel op de verkoop en ontwikkeling van lingerie. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het is wel te koop. Waar de een genoegen neemt met een simpel lingerie setje, houdt de andere van chique en exclusieve lingerie. Lingerie is hot!

Over de Auteur

RB Online brengt informatie over de laatste fashion trends en achtergrondinformatie. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo