FB pix De hippie cultuur en hun kleding - Artikelpost

De hippie cultuur en hun kleding

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2389 | Aantal woorden: 1155 | Datum: | 0 commentaar

De hippie cultuur ontstond in de jaren 60, het begon met wat kleine vredige protesten tegen sociale normen en de politiek en er vond af en toe een love-in plaats. Er kwamen al snel meer en meer hippies en daarmee breidde de hippie cultuur zich snel uit.

De hippie cultuur ontstond in San Francisco maar werd al snel populair door heel Amerika en het waaide ook al snel over naar Europa. Muziek ging ook al snel een belangrijke rol spelen in de hippie cultuur. Dit waren vaak protest liederen tegen bijvoorbeeld de oorlog in Vietnam en andere politieke acties. Veel voormalig bekende artiesten zijn ook echte hippie artiesten zoals: Jimi Hendrix, The Beatles, Pink Floyd, The Who en The Doors.

Er werden steeds vaker grote festivals georganiseerd, het bekendste voorbeeld hiervan is Woodstock, dit festival trok 400.000 en vond plaats in New York. Tijdens deze festivals werd er gedanst, gezongen (ook door de bezoekers), muziek gemaakt met verschillende instrumenten (wederom door de bezoekers), er werd thee gedronken. Het motto van de hippies was Peace and Freedom (vrede en vrijheid). Ook de klederdracht werd hier op aangepast, de hippies droegen wat ze zelf wilden en dit werd al snel een eigen stijl.

Vaak waren de kleren kleurig en kwamen er veel attributen aan te pas, denk hierbij aan (bloemen) kettingen, haarbanden, een hoed, een zonnebril. Vaak droegen ze verder wijde broeken, jurken, zigeunerrokken etc. Er ontstonden zo 4 hippie kledingstijlen.

1. De exotische stijl: Dit waren kleren die afkomstig waren uit exotische landen, dit waren voornamelijk lange gewaden, lange rokken, harem broeken, poncho’s etcetera.

2. De stijl van de provo’s: Deze stijl bestond uit versleten spijkerbroeken, en daarop werd vaak een oud of vaal t-shirt gedragen. Ook 2e hands kleren vielen onder deze categorie.

3. Opa’s en Oma’s stijl: Kleren die rond de jaren 20 populair waren werden opnieuw geintroduceerd. Dit waren bijvoobeeld mouwloze vesten, boerinnenrokken en zigeunerrokken.

4. De psychedelische stijl: Dit was een stijl met kleur. De kleren die werden gedragen waren vaak opvallend, door de kleur maar ook de kleren zelf. Wijde pijpen aan de broeken, hot pants, mini rokjes, en daarbij werden veel attributen gedragen.

Met dank aan Hippie klerenOver de Auteur

schrijver

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo