FB pix De juiste kleding - Artikelpost

De juiste kleding

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1188 | Aantal woorden: 499 | Datum: | 0 commentaar

Ik sprak afgelopen weekend een oud collega. Jarenlang hebben we samengewerkt voor en grote speler in de IT-branche. Een aantal jaren geleden zijn we elkaar uit het oog verloren, tot dit weekend dus. Uiteraard vroeg ik 'm hoe zijn carrière is verlopen nadat we elkaar voor het laatst hebben gesproken. Die bleek nogal wisselvallig te zijn met de nodige ups-and-downs.

Het woord job-hopper was eigenlijk een eufemisme voor het aantal ICT-gerelateerde werkgevers dat hij in de laatste jaren had versleten. Je kan veel over hem zeggen maar hij slaagt er wel iedere keer opnieuw in om te worden aangenomen bij een nieuw bedrijf, dat vind ik persoonlijk toch een nette prestatie. Hoe krijg je het elke keer opnieuw voor elkaar om zo in de gunst van een werkgever te vallen dat hij vindt dat jij de juiste man voor de juiste job bent? Natuurlijk zijn je skills en vaardigheden daarin doorslaggevend. Je ervaring, een goed curriculum en een aantal succesvol verlopen projecten geven je bij een sollicitatiegesprek een enorme voorsprong op ander kandidaten die voor deze functie solliciteren. dat is de basis die je meeneemt in je sollicitatiegesprek.

Maar wat volgens Henk-Jan echt een niet te onderschatten factor is, is je presentatie. Presentatie in de meeste ruime zin van het woord zoals hij dat zelf zegt. Daarmee bedoelde hij dat naast een vlekkeloos verlopend gesprek ook je uiterlijke voorkomen gewoon heel erg belangrijk is. Een betrouwbare kop heb je op heb niet maar aan je kleding en outfit kun je toch wel het nodige doen om in de gunst te vallen of een werkgever in elk geval geen reden te geven jou niet aan te nemen. 

Zo vertelde hij me dat hij voor een sollicitatie altijd smetteloos gekleed gaat. Hij koopt een nieuw pak of kostuum, zorgt voor de juiste bijpassende schoenen, de bijkleurende accessoires zoals een nette riem, een zakelijke stropdas met nét voldoende casual uitstraling en hij gaat altijd langs de kapper. In mijn oren klonk het eigenlijk allemaal een beetje overdreven maar zijn resultaten bewijzen natuurlijk wel dat je uiterlijk zeker een belangrijke rol speelt in dit soort formele aangelegenheden als een sollicitatiegesprek.

Als ik nog eens van werkgever verander zal ik zijn tips in elk geval zeker ter harte nemen. Tot die tijd doe ik gewoon mijn uiterste beste bij mijn huidige bedrijf want daar ben ik voorlopig nog lang niet uitgekeken. En ja, ook hier heb ik mijn kledingkeuze inmiddels lichtelijk aangepast.

 

  Over de Auteur

webshop Riem & Zo

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo